لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :8
بازدید دیروز :2
کل بازدید :67921
تعداد کل یاداشته ها : 569
03/12/3
4:54 ص
یکی از بزرگترین و شاید یگانه موردی که در فصل‌های گرم به ویژه تابستان، افراد مختلف در نقاط گوناگون جهان با آن سر و کار دارند، نیش پشه‌ها و سوزش جای آن است. پشه‌ها نیش می‌زنند و پس از 24 ساعت می‌میرند، اما جای نیش آن‌ها که سوزش دارد و قرمز شده، برای مدتی می‌ماند و باعث آزار فرد می‌شود.
10 راه طبیعی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای مقابله با پشه‌ها و رهایی از نیش این حشرات به ویژه در طول شب استفاده کرد.
اولین روش، خلاص شدن از آب‌های راکد در اطرافتان است. به عنوان مثال، ظروف آب حیوانات خانگی و حوض‌ها محل مناسبی برای تخم‌گذاری این پشه‌ها و گسترش دامنه فعالیت آن‌هاست.

دومین راه، کاشتن و یا نگهداری از گیاهان چون علف گربه،‌ اکلیل کوهی، بالنگ، استوخدوس، دارچین و نعناع است. این گیاهان مانع جذب پشه‌ها می‌شوند یا به عبارتی به گیاهان پشه‌گریز معروف هستند.

سومین روش، این است که از سیر استفاده کنید. پشه‌ها همانند خون‌آشام‌ها از این گیاه نفرت دارند. اگر از بوی سیر متنفرید، یک تکه پارچه را در آب سیر خیس کنید و پس از خشک شدن، آن را خارج از اتاق و یا محلی که زندگی می‌کنید، آویزان کنید. اگر هم برایتان فرقی نمی‌کند که بوی سیر بدهید، یک حبه سیر را چهار قسمت کرده و یکی از این چهار قسمت را له کرده و با پنج لیوان آب مخلوط کنید و به صورت اسپری درآورید و به خود بپاشید. این روش پشه‌ها را از شما دور می‌کند. همچنین می‌توانید یک بوته سیر را از سر در اتاقتان آویزان کنید.

چهارمین راه، این است که گیاه مریم گلی و اکلیل کوهی را درون زغال کباب بریزید. این روش به راحتی پشه‌ها را دور می‌کند. استفاده از روغن‌ها و عصاره‌های طبیعی چون اوکالیپتوس، دارچین و روغن کرچک هم برای دفع نیش پشه‌ها به کار برده می‌شوند. برای استفاده از این روش، 10 تا 25 قطره از این روغن‌ها را درون دو قاشق غذاخوری حلال، مخلوط کرده و به بدن بپاشید.

پنجمین راه دفع پشه‌ها این است که در زمان‌هایی که این حشرات بیشترین فعالیت خود را دارند، ‌از بیرون رفتن خودداری کنید. پشه‌ها اکثرا در زمان طلوع و غروب خورشید فعال‌تر می‌شوند. به همین دلیل 30 دقیقه قبل و بعد از غروب و طلوع از خانه خارج نشوید تا از شر نیش این پشه‌های مزاحم در امان بمانید.

پشه‌ها به سمت لباس‌های تیره جذب می‌شوند. به همین دلیل، بهتر است در زمانی که خارج از خانه هستید از پوشیدن لباس‌هایی با رنگ‌های تیره خودداری کنید. لباس‌های رنگ روشن و سفید مانع پشه‌ها هستند. عطرها و صابون‌هایی با رایحه‌های گل‌ها هم جاذب پشه‌ها هستند. پس بهتر آن است که در خرید این محصولات آرایشی دقت کنید تا از نیش پشه‌ها در امان بمانید.

موقعیت نشستن شما هم در جذب پشه‌ها اثر دارد. از مکان‌های نزدیک به کولرها و پنکه‌ها استفاده کنید؛ چرا که پرواز پشه‌ها در معرض باد این وسایل به سختی صورت می‌گیرد. استفاده از اسپری سرکه سیب و یا سرکه سفید هم می‌تواند پشه‌ها را دور کند. آخرین روش استفاده از خفاش‌هاست، بهتر است یک خفاش بخرید و قفس آن را از پنجره آویزان کنید تا پشه‌ها را نوش جان کند.

  
  
نحوه تولید
سوزندوزپس از آماده کردن مواد اولیه وابزار کار پارچه را که بعنوان ماده اولیه ای محسوب می شود را به اندازه های مناسب درآورده ونقش مورد نظر را برروی آن می دوزد .
ابتدا طرح کلی را با یک رنگ برروی آن پیاده می کند سپس فواصل بوجود آمده را براساس نقش مورد نظر با نخ های متفاوت رنگی پر می کند . میان کار وکم کار که نوع کار محسوب می شوند دراین مرحله مشخص می شود اما نحوه دوخت همه نقشها به این صورت نیست مثلا بال مدک که نوعی نقش است بدون اینکه اول طرح را با یک رنگ مشخص کنند سپس آنرا با رنگهای دیگر شکل دهند بترتیب رنگها بصورت کامل دوخته می شود نوع سوزندوزی مانند نوع نقش درهر منطقه ای متفاوت است بطوری که دربرخی مناطق انفرادی ودرجاهایی مانند ایرندگان بصورت گروهی ودسته جمعی عمل شود .
درنوع گروهی که بصورت های متفاوتی می تواند باشد ممکن است هرزن یک قطعه از پارچه را انتخاب کند وبدوزد ویا هرنقش ورنگی برعهده یکی قراربگیرد که درگویش محلی به این عمل دسته جمعی حشرگفته می شود .
منظور از پرکار ، کم کارومیان کار که گفته شد این است که اگرتمام پارچه موردنظر سوزندوزی شود پرکاراست ولی اگر بیشتر قسمتهای پارچه سوزندوزی شود اما فواصلی هرچند کم هم باقی بماند نوع دوخت میان کار است ولی اگر فواصل باقی مانده زیاد باشد نوع کم کار را تشکیل می دهد .
مدت زمان
از آنجائیکه سوزن دوزی هنری است که تنهابوسیله دست انجام می گیرد وبرای تولید آن از هیچ وسیله یاتجهیزات دیگری استفاده نمی شود مسلما برای تولید آن مدت زمان زیادی لازم است که البته به نوع دوخت ، نوع طرح ، مهارت فرد ، تولید انفرادی یا گروهی بستگی دارد .
نوع دوخت: سوزندوز برای هریک از انواع پرکار ،میان کاروکم کار زمان یکسانی را صرف نمیکند وهمه دیر یا زود انجام نمی گیرند پس درتعیین مدت زمان لازم هر یک از انواع آنها موثر است .
نوع طرح
با توجه به طرح اجرایی زمانی که بکار می رود بستگی به سادگی یا سختی آن طرح دارد که برای برخی از طرحها زمان کم وبرای برخی دیگر زمانی زیادی لازم است .طرحها همچنین براساس کوچک یا بزرگ بودنشان مدت زمان خاصی را به خود اختصاص می دهند .
مهارت فرد
مهارت فردکه تند یا کند عمل کند بسیار مهم است هرچه فرد مهارت بیشتری داشته باشد به همان اندازه می تواند با سرعت بیشتری عمل کند .
تولیدانفرادی و گروهی قطعا به لحاظ زمانی متفاوت خواهند بود بطوری که هرچه تعداد افرادی که می خواهند با هم کار کنند بیشترباشد به میزان تولید نیز زودتر انجام خواهدشد .
جنس پارچه ونخ نیز موثر است بطوری که هرچه پارچه ریز بافت ترباشد ونخ بکار رفته نیز ابریشم ونازک باشد برای دوخت آنزمان بیشتری لازم است تا اینکه پارچه ونخ از جنس کلفت ونامرغوب انتخاب شوند. یک سوزندوز دریک ساعت برای هر یک از انواع پرکار میان کاروکم کار می تواندبترتیب 10 سانتیمتر مربع پرکار ،35 سانتیمتر مربع میان کارو50 سانتیمتر مربع کم کار بدوزد .
فروش ( بازار)
شاید بتوان گفت که سوزندوزی بعنوان یک هنر آنطور که باید وشاید ارز ش وجایگاه خودرا نیافته است بطوری که تا چند سال پیش بعنوان یک نوع فعالیت نوعی بشمار می رفت واز اهمیت ناچیزی برخوردار بود برای رفع این مشکل می توان با یک مدیریت صحیح امکانات ومنابع بیکاری را تاحد زیادی میان زنان ومردان کاهش داد.
همچنین بازاریابی آن درکشورهای اروپایی – آسیایی وآفریقایی مهم ترین بخشی است که درتولید فراورده های سوزندوزی باید به آن توجه کرد که متاسفانه عدم گسترش تولیدات سوزندوزی به بقیه نقاط ایران وجهان از ضعفهای قابل توجه این هنر به حساب می آید .
درحال حاضر بیشترین بازار برای پوشاک محلی می باشد که بعلت عرضه زیاد ارزش آن پایین آمده وقیمت ناچیزی برای آن پرداخت می شود .
درجاهایی هم که تقاضا ها غیر بومی است واسطه ها بخاطر عدم اطلاع سوزن روزان از ارزش واقعی آنها قیمت بسیار کمی به تولید کننده ها می پردازند وبیشترین سود نصیب خودشان می شود با ایجاد شرکتهای سهامی که سهامد اران از خود تولید گان باشند می توان به صادرات گسترده پرداخت وبا پرداشتن سود بطور عادلانه بین عرضه کنندگان انگیزه بیشتری درآنها برای عرضه بیشتر ایجاد نمود .
دریک تقسیم بندی کلی می توان مراکز زیررا برای فروش تولیدات سوزندوزی نام برد .
1- فروش درمحل :
فروش درمحل مختص فراورده های محلی که زینت بخش لباس زنان بلوچ است مانند جیب ، سرآستین وپیش سینه می باشد که فروش درمحل ممکن است بصورت مبادلات با کالاهای دیگر یا مواد غذایی صورت گیرد که مسلما به اررشی خیلی کمتر از ارزش واقعی آن فروخته می شود که این به وضعیت بد اقتصادی واجتماعی استان مربوط می شود وتا زمانی که نارسای هایی از این قبیل ول نگردد نوسانات قیمت تابع عرضه تقاضا نخواهد شد
2- فروش درمراکز شهری :
فروش درمراکز شهری ،تولیداتی همچون سجاده ، دستمالهای تزئین شده ، نوارهای مانتو و... را شامل می شود که از آن حالت محلی بیرون آمده وفراورده های محلی کمتر مورد نقاضاست
3- فروش درشهرستانهای مختلف کشور:
شهــرستانهایی که همچون مراکز فروشی داشته باشند بسیار اند که که فروشگاهها ی سازمان صنایع دستی مهم ترین این مراکز به شمار می روند .
4- فروش درخارج از کشور :
همانطور که گفته شد سوزندوزی هنری است که درسایر کشورها جایی برای خود باز نکرده است سازمان صنایع دستی هم بعلت عدم تقاضا ی بازاردرخارج از کشور اقدام قابل توجهی درای زمینه انجام نداده است با این حال کشورهای حوزه خلیج فارس ، پاکستان وهندوستان و کشورهای اروپایی را می توان محل فروش نام برد .
نقوش سوزن دوزی
نقش وطرح که رکن اساسی درسوزندوزی به شمارمی آید برای هر دوره سند هویتی است که معمولا از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود .زنان بلوچ ممکن است براساس نوع سلیقه وتجربیات خود درنقوش تغییراتی بوجود آورند ونقوش را کم وزیاد کنند اما اصل آن ودرواقع هویت آن نقش هرگز از بین نمی رود.
سوزن دوز نقوشی را که بکار می برد بدون اینکه قبلا طرحی برای آنان ایجاد کند با نهایت ظرافت برروی پارچه می آورد که برای ایجاد نقش بیشتر سعی می شود از عناصر بی جان طبیعت استفاده شود تا نقشهایی مانند نقش انسان وحیوان واین شاید بعلت ایمان واعتقاداتی استکه مردم بلوچ به آنها پایبند هستند اعتقاداتی که آنها را بیشتر برای تعیین نقش به سوی اشکالی سوق می دهد که با فرهنگ ومذهب آنها منافات نداشته باشد . تا حد امکان سعی می شود از نقوش هندسی استفاده شود اما با وجود همه اینها باز هم نقوشی که بیانگر نقش انسان حیوان وگیاه باشد را می توان درآثار هنر برخی از هنرمندان مشاهده کرد.
بطور کلی نقوشی که بکارگرفته می شوند عبارتند از :
1- نقوش انسانی :
از این نقوش درهنرسوزندوزی کمتر استفاده می شود واین نوع نقش برروی قالیچه ها کاربرد بشتری دارد .
نقوش انسانی ممکن است کاملا به شکل انسان نباشد امابخاطر برخی از نشانهایی که به انسان یا هرشی ء دیگری دارد نام آنرااقتباس می کنند
2- نقوش حیوانی:
که برگرفته از نام انواع حیوانات است که این حیوانات ممکن است دراطراف وخودمنطقه وجود داشته باشد یا مانند نقش حیوانات مثل طاووس برگرفته از آن ذهنیات فرد باشد که بخاطر زیبایی آنرا بکار می برند .
3- نقوش گیاهی :
عدم وجود گل دربلوچستان ذهن سوزندوزرا برآن داشته تا به نقش آفرینی آن بپردازد ویا کنارهم قراردادن چند مربع ، لوزی ، مثلث یا مستطیل انواع گل ها ونقش رامی آفریند .
4- نقوش هندسی :
نقش ها ی هندسی بیشترین کاربردرا نه تنهادرسوزن دوزی بلکه درانواع فعالیت ها مانند سفال ، زرگری و... می تواند داشته باشد
نقشهای هندسی متنوع تراز دیگر نقوش است ودرعین سادگی می تواند بسیارزیبا و جذاب باشد . پس نوع طبیعت ، آب وهوا ،ذهنیات ، روحیات ، آداب ورسوم درتعیین نوع نقش بسیار موثر است وبه همین علت است که دوخت ونقش درهر منطقه ای با منطقه دیگر تفاوت دارد . ومعمولا یک نوع دوخت دریک منطقه نسبت به دیگر نقشها ارجعیت می یابد وبعنوان دوخت همان منطقه شناخته می شود که مسلما افراد آن منطقه از تبحر بیشتری نسبت به دیگران برخوردارند مثلا چوطل دوزی بشتر درمنطقه گشتوسراوان رواج دارد . یا بالمدک را می توان جزء دوختهای یکی از روستاهای سراوان ( ناهوک) دانست .
نقشها درروستاها وشهرهای دورافتاده از اصالت بیشتری برخوردارند بطوری که هرچه به طرف شهر پیش برویم آن اصالت کمتر به چشم می خورد .
سوزندوزی های اطراف کوههای آهوران بهترین سوزندوزی ها هستند .
نقشها را می توان همان دنیای عشق ، صداقت ، یکرنگی ، صفا وصمیمیت زنهای بلوچ دانست که با زندگی آنها آمیخته است .
سوزندوزی وطرح نقش براساس شمارش تاروپود ها ایجاد می شود . ونوع کار با هم متفاوت است نقشهایی که بصورت ظریف وبامهارت خاصی دوخته می شوند را خود کار می گویند وبه آنهایی که درشت هستند ومرغوبیت نوع اول را ندارند توئی گفته می شود که این نوع تقسیم بندی درمیان بلوچ ها مکران رواج دارد که می توان درعامل قیمت گذاری بسیار مهم باشد . همانطور که گفته شد طرحهای هرمنطقه اصالت خاص خود را دارند وسوزن دوزی مناطق شمالی ( بلوچهای سرحدی ) با بلوچهای مکران ( بلوچهای مناطق جنوبی استان ) با هم متفاوتند .
درقسمتهای جنوبی رنگهای تیره با نقوش ریز وپر مورد استفاده است .اما درمنطقه سرحد ازرنگ روشن ونقوش ساده بیشترین استفاده می شود .
درنقاط مرزی نقوش تحت تاثیر سوزندوزی پاکستان قرار می گیرد وبه آن آئینه ، پولک و ... اضافه شود مهم ترین محدودیت درهنر سوزن روزی بلوچ استفاده از نقوش هندسی است که براساس تاروپود منظم وعمود برهم دوخته می شود .
تنــوعی کـــه درنقــوش بکار می رود کنار هم قرار گرفتن نقشها است که عموما قرینه اند

  
  



پیشینه ویترای یا هنر نقاشی بر روی شیشه به صدها سال پیش باز میگردد

آثار هنر ویترای را می توان بر پنجره کلیساها و کاخ های قرون گذشته در اروپا یافت. این هنر در شکل حرفه ای و مدرن، خود یکی از بهترین تزئینات برای پنجره ها و نماهای شیشه ای در بخش های مختلف ساختمان می باشد، تأثیربسزای این هنر در نورپردازی داخلی را نمی توان نادیده انگاشت.

اکنون گروه هنری ایران ویترای با نگاهی نو و پیشینه ای پر بار فعالیت خود در زمینه بکارگیری حرفه ای این هنر در تزئینات ساختمان آغاز نموده است.
با استفاده از هنر ویترای به محیط کار و زندگی خود طرح و رنگ تازه ای ببخشید.

کاربرد در :
- طراحی داخلی ساختمان
- پنجره ها، درب ها، آرک، سقف کاذب، لابی و ...
- نما سازی شومینه
- نورپردازی



  
  

معرق کاری : ( فرهنگ دهخدا ) ساختن یا نصب کاشی‌های معرق ، معرق کاری در قرن 6 هجری یعنی در دوره سلجوقیان به سمت کمال رفت و بسیار متداول گردید. در قرن هشتم هجری هنرمندان معرق کار بمراتب از هنرمندان عهد سلجوقی جلو افتادند . در این قرن موفق شدند اجزایی را که اشکال معرق از آنها تشکیل می‌یابد کوچکتر کنند و لطیفترین و زیباترین اشکال بنائی و و هندسی را در مجموعه‌ای از رنگهای زیباولعاب صدفی دار بمراتب کمتر از هزینه آجرهای کاشی مینایی بود وعلت این امر واضح است . زیرا در کاشی لازم بود پس از کشیدن رنگ و نقش یک بار دیگر آن را درکوره گذارند و این عمل گذشته از هزینه اضافی که داشت چندان مورد اطمینان نبود و چه ممکن بود کاشیها از کوره سالم بیرون نیاید، صنعت معرق کاریدر قرن‌های نهم و دهم هجری به منتهای ترقی خود رسید در این دوره مراکز مهم معرق سازی شهرهای اصفهان ، یزد ، کاشان ، هرات ، سمرقند و تبریز بود. موزائیک : ( فرهنگ دهخدا ) مجموعه مکعبهای کوچک رنگارنگ از مرمر یا اسمالت (smalt) که رسمی هندسی مانند کتاب را تشکیل می‌دهد و در سیمان کار گذاشته شده نوعی آجر که با سیمان ساده یا رنگین یا ساده ساخته شود کاشی معرق : ( فرهنگ دهخدا ) قسمتی از خشت کاشی منقشی که نقشها را مانند عرق در آن قرار داده‌اند . قسمی کاشی مرکب از قطعات مختلف و رنگهای گوناگون که چون کنار هم قرار گیرند نقشی بدیع بوجود آید. پیشینه در دوران قبل از اسلام قطعات بزرگ چوبی به عنوان بخشی از ساختمان به کار می‌رفته‌است. در این دوره چوب به عنوان یکی از فراوان‌ترین مصالح طبیعی نقش مهمی در ساخت ابزار فنی و کشاورزی و حتی وسایل خانگی ایفا می‌کرده‌است. از دوره سلوکیان آثار چندانی در دست با همان شیوه معرق چوب کار می‌شود، فقط زمینه طرح یا کار را به قطعه‌های پازل مانند بریده، در کنار هم می‌چسبانند و سپس باز هم برای مراحل تکمیلی به کارگاه رنگ فرستاده می‌شود. معرق زمینه آجری: با همان شیوه معرق زمینه چوب کار می‌شود، فقط تفاوت کار در این است که زمینه طرح به صورت آجری بریده و در کنار هم چیده می‌شود. آنگاه مراحل تکمیلی را به صورت رایج طی می‌کنند. نازک بری در معرق: در این شیوه از معرق، ابتدا قطعات طرح مورد نظر معرق بریده می‌شود. آنگاه به وسیله اره مویی معمولی برش‌های بسیار ظریف و نزدیک به هم در تمامی قسمت‌های طرح داده می‌شود، برش‌هایی که به فاصله‌های میلیمتری در کنار هم داده می‌شود. سپس چوبهای شکل داده شده در کنار هم بر روی زمینه‌ای از تخته روکش شده و غالباً بدون هیچ نوع تزئینی چسبانده می‌شود. معرق منبت: معرقی که نقشهای آن برجسته‌است معرق منبت گفته می‌شود برای ساخت معرق منبت ابتدا همه قطعه‌ها را مانند معرق می‌برند و بعد آنها رابه طور مجزا به شیوه منبت کاری ساخت و ساز نموده، کنار یکدیگر جفت و جور می‌کنند. در پایان قطعه را رویزیر کار در محل مربوط نصب می‌کنند. ابزار ابزار کاری که در کارگاه معرق به کار می‌رود عبارت‌اند از: اره دست - اره مویی– اره چوب بر – اره فلز – پرس دستی (پیچ دستی) – پیشکار – تیزک – چکش – سوهان تخت – سوهان چوب ساب – کمان اره – رنده دستی- سنگ نفت – گازانبر – لیسه – ماشین پرداخت – مته دستی – میخ - سمباده - چسب چوب و در نهایت پس از پرداخت نهایی توسط سیلر - کیلر ویا رزین پلی استر اسپری میشود مواد اولیه برای معرق کاری، وجود انواع چوب با تنوع رنگی ضرورت دارد و در انتخاب چوب باید مواردی چون استحکام و خشک بودن چوب و قابلیت اره شدن و رنده شدن را در نظر گرفت. هم چنین از صدف، عاج، فلزات در معرق استفاده می‌شود. -- مراحل اجرای یک طرح معرق ابتدا طرح مورد نظر را قلم گیری و نقوص آنرا برطرف کرده سپس با توجه به رنگ چوب و زیبایی کار چوب های لازم را تعیین کنیدو جهت راحتی کار و یر روی تمام قسمتهای طرح نوع چوب مورد نظر را یادداشت کنید سپس تخته پشت کار را به اندازه طرح مورد نظر انتخاب کرده، به روی آن یک ورق از نایلون قرار می‌دهند، انگاه طرح و نقشه مورد نظر را بر روی کاغذ آورده و به وسیله چسب آهن آن را بر روی تخته سه لایی می‌چسبانند، پس از آن تکه‌های مختلف طرح با اره مویی بریده شده قطعات مختلف آن را به وسیله میخ سایه بر روی تخته زمینه به طورموقت نصب می‌کنند. آنگاه قطعات طرح را جداگانه بر روی چوب‌ها با رنگ‌های مورد نظر به وسیله همان میخ سایه نصب کرده و روی چوب پیشکار قرار داده و به وسیله اره مویی دور طرح را روی تخته بریده و حال قطعه چوب بریده شده را در جای خود مطابق نقشه روی تخته پیشکار به وسیله میخ سایه موقتاً نصب می‌کنند. بدین ترتیب با این روش همه نقش‌های خرد شده را از رنگ‌های مختلف چوب، صدف و عاج تهیه و جایگزین مدل می‌کنند. هنگامی که تمام چوب‌های رنگی جایگزینی طرح اولیه شده، چسبی از سریشم و پودر امرا تهیه کرده و به وسیله انگشت سبابه روی تمام شیارهای بین تکه‌های قرار می‌دهند. به این طریق تمام شیارهای بین نقوش پر می‌شود و قطعات به طور کامل به هم چسبیده و ثابت می‌شود. دراین مرحله میخ‌های سایه را از روی طرحها بر می‌دارند و آنگاه نوبت به نایلونی می‌رسد که قبلاً در زیر کار و روی تخته پشت کار قرار داده شده بود، آن را نیز برداشته و نقش‌های چسبیده شده را بر می‌گردانند و پشت آنها را سمباده نرم می‌زنند. در نتیجه چسب‌هایی که از میان شیارها به پشت کار نفوذ کرده، پاک می‌شود. حال سطح تخته پشت کار را به وسیله کاردک به چسب گرم آغشته کرده، نقشه معرق شده را روی آن می‌چسبانند و برای ثابت نگاه داشتن آن دو میخ سنجاقی در بالا و پایین آن نصب می‌کنند. در این مرحله لایه‌ای از نایلون و قطعه‌ای از نمد یا پتوی ضخیم را روی نقشه معرق شده قرار داده ترکیب فوق را در میان دستگاه پرس گذاشته، تحت فشار می‌دهند و بعد از گونیا کردن تابلو، اضلاع آن را رنده می‌کنند. سطح تابلو رابه دلیل متفاوت بودن ضخامت چوبهای صنعتی، با ماشین سمباده می‌سایند تا یکنواخت و صیقلی شود. حال محیط تابلو را به وسلیه نوار چسب کاغذی به طریقی که 2 یا 3 میلیمتر آن از سطح تابلو بالاتر قرار گیرد چسبانده مخلوط پلی استر آماده شده را به طور یکنواخت روی صفحه مورد نظر می‌ریزند تا کاملاً سطح را بپوشاند. بعد از خشک شدن پلی استر به وسیله سمباده لرزان آن را می‌سایند تا رنگ چوب از زیر پلی استر ظاهر شود و مجدداً برای شفافیت بیشتر، قشری از پلی استر شفاف بر آن پاشیده و سمباده می‌زنند. در پایان به وسیله دستگاه پرداخت و مواد جلا دهنده سطح کار را پرداخت می‌کنند. منبت هنر کنده کاری نقوش به روی چوب را منبت گویند. قابل توجه‌است که منبت می‌تواند به صورت یک تکه یا چند تکه انجام شود هرگاه منبت کاری بر روی چوب بزرگ یک تکه انجام شود، منبت یک تکه و هرگاه منبت کاری بر روی تکه‌های کوچکی انجام شود، منبت چند تکه خواهد بود. منبت بر حسب نوع برجستگی که در کار آن به وجود می‌آید به پنج دسته تقسیم می‌گردد: منبت کم بر جسته، منبت نیم برجسته، منبت تمام برجسته، پیکره، قلم زنی بر روی چوب ابزار کار مغار: وسیله‌ای است برای تراشیدن چوب که انواع آن در ذیل نام برده شده مغار کبریتی- مغار تخت یا صاف – مغار نیم باز – مغار [گلویی] – مغار شفره کلیه مغارهای نامبرده دارای خمیده یا کج نیز هستند که در جاهایی که امکان استفاده از مغار صاف نباشد، از مغار کج استفاده می‌شود. سوهان: برای ساییدن چوب و دیگر ابزار منبت کاری به کار می‌رود و انواع آن شامل موارد زیر می‌شود. سوهان دو سر صاف – سوهان دو سر کج – سوهان سه پهلوی سه گوش- سوهان سه پهلوی صاف – سوهان نیم گرد – سوهان دم کاردی – سوهان دم موشی – سوهان گرد – چوب ساب مواد اولیه شامل: 1- چوب‌های محکم و بدون گره که برای این منظور چوب‌های آبنوس، بقم، شمشاد، فوفل، عناب، و گردو و .... از همه مناسب تر هستند. 2- عاج، صدف و استخوان روش کار ابتدا طرح بر روی زمینه چوب منتقل می‌شود و با بستن کار به گیره دستی هنرمند شروع به کار کرده و ابتدا خطوط محیطی طرح با مغار مشخص می‌شود سپس بابرداشتن زمینه کار به صورت یکنواخت و به وسیله مغارهای مختلف منبت کار روی چوب ادامه پیدا می‌کند. پس از پایان کار منبت کاری، سطوح کار با سنباده بسیار نرم، صاف و صیقلی می‌شود. در مرحله به سطح کار روغن با پلی استر زده می‌شود تا چوب بر اثر مرور زمان ترک نخورد و در مقابل رطوبت مقاوم باشد. انواع منبت از انواع منبت می‌توان نمونه‌های زیر را نام برد: منبت کمی بر جسته: نوعی از منبت است که در آن هنرمند منبت کاری خود را به حدی برساند که نقش برجسته‌ای که به وجود آورده از سطح زمینه کار بیرون نیاید و هم سطح حاشیه اطراف کار باشد. منبت بر جسته: شیوه کار این گونه که مراحل منبت یک چوب را تا آنجا پیش می‌بریم که برجستگی‌های طرح از رویه کار کاملاً بیرون خواهد زد. پیکره: هنرمند طرح خود را بر روی حجمی از چوب به شیوه‌های چسباندن، فوکپی، یا از طریق کاغذ کاربن یا طراحی مستقیم بر روی چوب انتقال می‌دهد، آنگاه از برجسته‌ترین قسمت طرح کار خود را آغاز می‌کند و توسط مغارهای و لوازم رایج در این زمینه مشغول کنده کاری بر روی چوب می‌شود. در تمام کار، طرح به صورت کاملاً بر جسته و دارای حجم چوب از داخل بیرون آمده و اطراف آن خالی از هر گونه چوب خواهد بود.



رنگ کاری معرق چوب:


پلی استر ماده شفاف و بی رنگی است که برای محافظت از چوب به صورت یک لایه نازک و بعضاً چند میلی متری روی آثارچوبی پاشیده و یا ریخته می شود تا از اکسید شدن چوب ها در اثر مجاورت مستقیم با هوا و یا حمله قارچ و باکتری ها یا آفات به تابلوی معرق جلوگیری شود.همچنین تمیز کردن تابلو پلی استر شده راحت تر و در اثر ضربه خارجی مقاومت بیشتری دارند.
در قدیم عموماً سطح آثار معرق را بوسیله لاک الکل پوشش می دادند . در اثر مرور زمان با ورود پلی استر و مواد شیمیایی رویه تابلوهای معرق را این مواد پوشش می دهند.
که مواد پوشش دهنده روی تابلوها به شرح زیر می باشد:

1ـ سیلر : ماده ای است فوری به رنگ دوغ خاصیت آن پر کردن چشمه های موجود در روی چوب و خوب سمباده خوری آن است و سیلر بیشتر در کارهای روکشی چوب استفاده می شود . حلال آن تینر فوری 10000 به بالا می باشد.
2ـ کیلر : ماده ای است فوری و برای براقیت و جلای کار مورد استفاده قرار می گیرد و سمباده خوری آن سخت می باشد . دو نوع می باشد . رنگ آن شبیه عسل است .
الف : کیلر براق = اگر درب ظرف را باز کنید و ته ظرف مشاهده شود ،کلیر براق می باشد.
ب : کیلر مات = اگر درب ظرف را باز کنید و ته ظرف مشاهده نشود ، کیلر مات می باشد.
3ـ پلی استر
ـ نیم پلی استر : مات و براق ( دو جزیی)
ـ پلی استر دو مواد : مات (پولیشی) و براق ( ایستاده ) ( سه جزئی )
ـ نیم استر : ماده بسیار براقی است که جهت جلای نهایی سطح کار استفاده می شود و دارای یک نوع خشک کن به نام هاردنر با پاراتولوئن می باشد که نسبت آن به نسبت نیم پلی استر 10% می باشد.
ـ پلی استر پوست و پولیش:این پلی استر که به سه جزئی نیز معروف می باشد . شامل پلی استر + کبالت ( ماده بنفش یا تسریع کننده) + هاردنر (سخت کننده یا پراکسید می باشد.


مراحل پلی استر براق رویه:

1ـ ابتدا روی تابلو را بوسیله پنبه با تینر فوری 18000 شستشو می دهیم .
2ـ سپس دور کار را مانند مرحله قبل با نوار چسب کاغذی قالب می گیریم.
3ـ تابلو را روی سطح صاف گذاشته و تراز می کنیم.
4ـ پلی استر را داخل ظرف پلاستیکی می ریزیم.
5ـ ابتدا کبالت را به مقدار 2% به پلی استر اضافه می کنم.
6ـ پس از بهم زدن پلی استر براق 4% هاردنر به آن اضافه می کنیم.
7ـ پس از خشک شدن پلی استر پس از حداقل 48 ساعت تابلو را با سمباده 80 که به دستگاه چرخ پوست بسته شده است سمباده می زنیم تا ژله موجود روی آن برداشه شود.
8ـ سپس با دستگاه لرزان با سمباده های 80 ـ120 ـ 180 ـ 220 ـ 260 ـ 320 ـ 400 روی کار را ساب می زنیم
9 ـ پس از بر طرف شدن خش های موجود روی کار و از بین رفتن موج احتمالی پلی استر به دستگاه چرخ پوست دستگاه کله نمد بسته می شود.
10ـ خمیر پولیش زبر را که قرمز رنگ می باشد به سطح کار می مالیم و روی آن کمی آب می ریزیم سپس تابلو را پولیش می کنیم.
توجه : ابتدا تابلو بایستی از بالا به پایین سپس از چپ به راست پولیش شود.
11ـ مانند مرحله 10 با کله نمد روی کار را با خمیر پولیش نرم «‌سفید» یا شیر پولیش پولیش می نمائیم.
12ـ سپس به دستگاه چرخ پوست دستگاه پوست بره بسته می شود و سطح کار را با ماده شیر پولیش براق می کنیم.


زمینه مشکی :
1ـ ابتدا تابلورا به وسیله تیز فوری شستشو می نمایم . با پارچه آغشته به تینر فوری این عمل راانجام میدهیم .

2ـ دور تا دور کار را با نوار چسب کاغذی قالب می گیریم بهطوری که 2 میلی متر نوارچسباز سطح زیرکار بالاتر باشد.
3ـ تابلو را روی یک سطح صاف گذاشته و تراز می کنیم.
4ـ پلی استر را داخلظرف پلاستیکی به مقدار مورد نیاز می ریزیم.

5ـ دوده صنعتی را به پلی استراضافه می کنیم دوره صنعتی بایستی الک شده باشد و مقدار آن باید طوری باشد که چوبی که پلی استر را به هم می زنیم را تیره کند.
6ـ کبالت را بهپلی استر اضافه می کنیم و کاملاً پلی استر را با یک قطعه چوب بهم می زنیم.
7ـ سپس هاردنر را به ماده ساخته شده اضافه می کنیم . نسبت کبالت و هاردنراضافه شده به پلی استر 2% و 4% می باشد.
پس از ریختن هاردنر وقت زیادی نداشته و پس از بهم زدن پلی استر بایستی آن را روی سطح تابلو ریخت مقدار پلی استر خمیر مشکی ریخته شده بایستی همسطح و یا حداکثر یک میلیمتر بالاتر از سطح چوب های معرق استفاده شده در تابلو باشد.
تذکرات مهم :

الف ـ حتماً بایستی پلی استر ریزی در هوای تمیز و بدونگرد و خاک باشد.
ب ـ در صورتی که حباب موجود در درون پلی استر را بخواهیم بگیریممی توانیم به پلی استر مقدار کمی استون اضافه کنیم.
ج ـ در صورت گرم بودن هوامقدار کبالت و هاردنر کمتری به پلی استر اضافه می کنیم و در صورت سرد بودن اتاق سعیدر آن شود که اتاق را گرم کنیم تا بخواهیم مواد بیشتری استفاده کنیم.
د ـ درصورتی که کبالت بیشتر از مقدار لازم به پلی استر اضافه شود « مخصوصاً در مرحله دومپلی استر رویه» باعث مات و کدر شدن تابلو می شود و در صورتی که کمتر باشد باعث دیرخشک شدن پلی استر می گردد.
هـ : در صورتی که هاردنر بیشتر از میزان لازم باشدباعث ترک خوردن پلی استر و در صورتی که کمتر باشد باعث دیرتر خشک شدن تابلو میگردد.
و ـ در صورت لزوم می توانید از رنگ مشکی فوری بجای دوده صنعتی نیزاستفاده کنید.

ابزارمورد استفاده در معرق چوب


کمان اره مویی
کمان اره مویی به شکل u می باشد و دارای 25 سانتیمتر طول برش می باشد . گاهی اوقات بخاطر طول برش بیشتر دو عدد کمان اره مویی را به همدیگر جوش داده «‌کمان دوبل» ساخته و از آن برای برش بلند استفاده می کند .
مشخصات کمان اره مناسب :
1ـ سبک باشد 2 ـ فنر محکم داشته و زود قدرت فنری خود را از دست ندهد ،‌3ـ دارای پیچ و خروسکی جنس خوب باشد که در اثر باز و بسته شدن زود هرز نگردد. ، 4ـ دارای دسته مناسب با دست هر شخص باشد.
چنانچه در نظر باشد طرحی یا شکلی در روی چوبهای نازک یا صفحات چندلایی برش داده شود ، این کار به وسیله اره کمان میسر خواهد بود.
این اره ها فرمهای مختلفی دارند ، اما به طور کلی هرچه کمان نعلی شکل اره دارای طول بلندتری باشد ، میدان وسیعتری را می توانید برش دهید . بهترین نوع تیغه ای که برای عمل بریدن مناسب است به «پاملخی» معروف است . برای بکارگیری اره کمان به مراحل زیر توجه کنید :
ـ یک سر تیغه را در میان پیچ خروسک و کمان به صورتی قرار دهید که لبه برنده تیغه اره به سمت دسته اره باشد.
ـ پیچ خروسک را محکم کنید .
ـ سر دیگر را به طوری که با یک دست کمان اره را فشرده کرده اید ، در داخل پیچ خروسک سمت دیگر قرار دهید .
ـ قطعه کاری را که در روی آن طرح مورد نظر را رسم کرده اید ، در روی سطحی صاف قرار دهید .
ـ چنانچه فرم یا شکلی در وسط قطعات کار وجود دارد ، می توانید ابتدا با سوراخ کردن داخل شکل به صورتی که به طرح اصلی صدمه نزند و قرار دادن تیغه اره در داخل سوراخ و محکم کردن آن ، طرح را تا انتها برش دهید.
(
تیغ اره مویی
به سه مدل از نظر فرم دندانه تقسیم می شود :
1ـ فلز بر : که دارای دندانه های ریز و پشت سرهم می باشد عموماً برای برش فلزات مانند مس و برنج بکار می رود در معرق چوب برای برش صدف ـ خاتم ... و گاهی برش های ظریف مو مورد استفاده قرار می گیرد.
2ـ چوب بر : به آن تیغ اره مویی پا ملخی هم گفته می شود و دندانه های آن به صورت زوج می باشد. عموماً‌ برای برش چوب ها ـ صدف مصنوعی ـ فیبر مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد.
3ـ گردبر : در دو نوع وجود دارد :
حالت اول : یک تیغ اره مویی فلز بر است که تابیده به دور خود می باشد.
حالت دوم : یک تیغ اره مویی است که دورتادور آن حالت الماسی دارد
کمان اره مویی
تیغ اره مویی (
موم زنبور عسل تیزکموم زنبور عسل :
در هنگام برش تیغ اره مویی گرم شده و امکان دارد به علت زیاد گرم شدن بشکند .به همین جهت موم زنبور عسل یا صابون برای سرد کردن و روان برش زدن تیغ بکار می رود.

تیزک :
تیغه ای فولادی به ابعاد 10×2 با لبه تیزی در روش دوبل برای جدا کردن قالب از چوب اصلی بکار می رود. در ضمن از تیغ موکت بری نیز برای این کار استفاده می شود.


پیشکار :

تخته ای به قطر 18 میلیمتر که روی آن شکافی به صورت مثلث یا منحنی دارد که روی میز کار نصب شده و هنگام کار تیغ اره مویی در داخل شکاف آن برش میزند.
بهتر است سطح تخته پیشکار صاف و حتی رنگ شده باشد تا چوب به راحتی بتواند
چسب چوب (چسب چوب)
تیغ جراحی (تیغ جراحی یا موکت بری)
مشتی یا آچار (مشتی آچار)

:چسب چوب
رجوع شودبهمواد مورد نیاز
تیغ جراحی یا موکت بری :
در روش استفاده از الگوی کاغذ , طرح را با استفاده از این ابزار از هم جدا می کنیم . رجوع شود به اجرای معرق .
مشتی آچار:
برای باز و بسته کردن پیچ خروسک وتعویض تیغه بکارمی رود.

.
سمباده کاری :
پس از خشک شدن پلی استر خمیر مشکی بهتر است بگذارید حدوداً سه روز از خمیرریزی گذشته باشد سپس مراحل سمباده کاری را بر اساس روش زیر انجام دهید.
1ـ ابتدا سمباده 60 نواری را به دستگاه چرخ پوست بسته و سطح کار را سمباده می زنیم تا ژله و خمیر مشکی روی کار برداشته شود.

2ـ سپس سمباده 80 نواری را به دستگاه چرخ پوست بسته و سطح کار را سمباده می زنیم تا خش روی پلی استر در اثر سمباده 60 بوجود آمده از بین برود.

3ـ بعد از آن سمباده 80 پوست آب را روی دستگاه لرزان بسته و سطح کار را لرزان می زنیم و این عمل را بوسیله دستگاه سمباده لرزان به ترتیب با سمباده های پوست آب 120 ـ 180 ـ 220 ـ 260 می زنیم.


توجه : هر سمباده رد خش های ایجاد شده توسط سمباده قبل را از بین می برد.
توجه : هرچه شماره سمباده بیشتر شود سمباده نرم تر می شود .


صدف مصنوعی :

صدف مصنوعی عموماً به جای صدف طبیعی بکار می رود به خاطر براقیت و تنوع رنگی زیاد آن مصرف زیادی در معرق پیدا کرده است.
روش ساخت صدف مصنوعی :


1ـ شیشه ای به ابعاد مورد نظر تهیه می کنیم عموماً 20×10 .

2ـ دورتادور شیشه را با نوار چسب قالب می گیریم .

3ـ پلی استر را در ظرف پلاستیکی تمیز می ریزیم.

4ـ اکلیل نقره ای یا اکلیل رنگی مورد نظر را به پلی استر اضافه می کنیم.

5ـ کبالت را به مقدار مورد لزوم به پلی استر اضافه کرده با قطعه ای چوب پلی استر را بهم می زنیم.

6ـ روی سطح شیشه را با پارافین جامد آغشته می کنیم « برای اینکه پلی استر بعد از خشک شدن راحت جدا شود »

7ـ هاردنر (پراکسید) را به پلی استر اضافه می کنیم.

8ـ پس از بهم زدن پلی استر آن را روی شیشه که از قبل تراز شده می ریزیم.

9ـ پس از اینکه پلی استر صدفی تمام سطح شیشه را گرفت با یک تکه چوب شروع به بهم زدن آرام و یکنواخت پلی استر می کنیم تا هنگامی که پلی استر ژله کند « خشک شود» . همزمان موج مورد نظر را در پلی استر صدفی ایجاد می کنیم.

10ـ سپس بوسیله تیغ موکت بری پلی استر صدفی را از سطح شیشه جدا می کنیم.


فیبر مصنوعی :

عموماً به جای استخوان از فیبر مصنوعی استفاده می شود.

مراحل ساخت فیبر مصنوعی:
مانند ساخت صدف مصنوعی می باشد با این تفاوت که پس از ریختن فیبر سفید احتیاج به بهم زدن آن نمی باشد و به جای اکلیل به عنوان ماده افزودنی از تیتان برای سفید کردن پلی استر استفاده می شود.



  
  
شمع‌های قالبی در شکل‌های گوناگون هندسی

ساختن شمع‌های قالبی یک ایده‌? فوق‌العاده‌ای برای سازندگان شمع فراهم می‌کند قالب‌ها در همه شکل و اندازه در دسترس می‌باشند، از شکل‌های ساده? هندسی مانند هرم، استوانه و شکل‌های مکعب تا بیشتر شکل‌های تزئینی از قبیل میوه‌ها، سبزیجات و گل‌ها و آنها از پلاستیک، شیشه، فلز و لاستیک ساخته شده‌اند. به‌طور کلی آنها نسبتاً برای خرید ارزان می‌باشند و به‌‌اندازه کافی برای استفاده‌های متعدد ثابت و استوار می‌باشند با بیشتر قالب‌های سفت و محکم (به‌جز آنهائی که از لاستیک ساخته شده‌‌اند) حدود 10 درصد اسید استیرین باید به موم اضافه شود تا میزان انقباضش را زیاد کند و این کمک می‌کند که شمع آسان‌تر از قالب جدا شود. چنانچه بیش از 10 درصد از موم عسل استفاده می‌کنید چون به‌طور مخصوصی چسبنده می‌باشد باید اول داخل قالب‌های سفت را با کمی روغن مایع چرب کنید.
تذکری برای قالب‌گیری شمع‌ها: برای اندازه‌ گرفتن مقدار مومی که برای قالب‌‌گیری نیاز دارید، قالب را با آب پر کنید و آن‌را اندازه بگیرید، برای هر 100 میلی‌لیتر آب شما به 90 گرم موم سرد نیاز دارید. بیشتر شمع‌های قالب زده با یک فیتیله آماده شده و مطابق با اندازه شمع شروع شده و شما به فیتیله‌ای بلند در حدود 5 سانتی‌متر بلندتر از شمع نیاز خواهید داشت. همیشه برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل قالب از خمیر بتونه? بیشتری استفاده نمائید. بعضی از قالب‌ها ته آنها به‌شکل مسطح یا صاف می‌باشند و کمک می‌کند که آنها به‌‌طور عمودی و محکم قرار بگیرند در حالی‌که بعضی نیاز به نگهدارنده دارند. قالب‌های لاستیکی و شیشه‌ای را که لبه دارند می‌توانید در یک جعبه مقوائی قرار دهید و به‌صورت عمودی نگه دارید تا آنجائی‌که ممکن است از حمام آب سرد برای سرد کردن استفاده کنید، این کار مدت سفت شدن را سریع‌تر می‌کند.
همچنین می‌‌توانید شمع‌ها را در درجه حرارت اتاق سرد کنید ولی سرد کردن به‌وسیله? حمام آب سرد ظاهر آنها را بهتر جلوه می‌دهد. برای حمام آب سرد یک ظرف را که ته آن تراز باشد، انتخاب کنید و آن‌را تا یک سانتی‌متر بالای قالب وارونه شده از آب پر کنید همیشه ظرف را تا ارتفاع دقیق قبل از اینکه قالب را در آن قرار دهید پر نمائید.
? مواد و لوازم مورد نیاز
فیتیله? آماده شده ، قالب، سوزن فیتیله، خمیر بتونه مخصوص قالب، اسید استیرین (به‌میزان 10 درصد موم)، ظروف برای ذوب کردن به روش بن ماری، رنگ موم، قاشق یا یک چوب باریک برای هم زدن، موم پارافین، دماسنج مخصوص، کاسه یا یک ظرف سنگین برای نگه‌?اری قالب در آب (روی قالب قرار می‌دهند تا درست ثابت بماند)، سوزن، قیچی.
1. فیتیله? آماده شده را از سوراخ ته قالب عبور دهید و فیتیله را در وسط سوزن فیتیله گره بزنید و آن‌را در بالای قالب محکم قرار دهید. سپس انتهای دیگر فیتیله را (سمتی که باید روشن شود) طوری‌که آن سفت و محکم قرار بگیرد بکشید و مقدار فراوانی خمیر بتونه اطراف آن بگذاریدو آن‌را امتحان کنید و ببینید که قالب کاملاً غیر قابل عبور آب باشد.
2. اسید استیرین را به روش بن ماری حل کنید. سپس رنگ را اضافه نمائید، تکه‌های رنگ را شکسته و آنها را هم بزنید تا به‌طور کامل حل شوند.
3. پارافین را اضافه کنید و حل نمائید. درجه? حرارت را به‌وسیله? دماسنج اندازه بگیرید و زمانی درجه حرارت موم به 92 درجه سانتی‌گراد (199 درجه فارنهایت) رسید آن را در وسط قالب بریزید، و دقت کنید که از موم به اطراف قالب پاشیده نشود و به فاصله 1 سانتی‌متر از بالای قالب باقی بگذارید. وقتی که موم به‌مدت دو دقیقه خوب گرفته شد چند ضربه آهسته روی بدنه قالب بزنید تا هوا و حباب‌های هوا خارج شوند.
4. ظرف را پر از آب کنید و آن‌را به اندازه کافی پر نمائید تا وقتی که قالب را در آب قرار می‌‌دهید تا یک سانتی‌متری لبه آن آب باشد و دقت کنید که در شمع آبی ریخته نشود. ظرف سنگینی را روی قالب قرار دهید تا از شناور شدن و واژگون شدن قالب جلوگیری کند و به مدت یک ساعت بگذارید بماند تا سرد شود.
5. همان‌طور که موم خشک می‌شود، اطراف فیتیله کمی گود می‌شود. قالب را از حمام آب بیرون آورید و تمام ناحیه? فرو نشسته را با یک سوزن سوراخ سوراخ کنید و با دقت با مومی که در حرارت 93 درجه سانتی‌گراد (199 درجه فارنهایت) ذوب شده دوباره پر کنید و باید زمانی که این ناحیه یعنی اطراف فیتیله را با موم ذوب شده پر می‌کنید دقت نمائید به لبه‌های شمع موم ریخته نشود.
6. موم را در حمام آب سرد قرار دهید و بگذارید تا به‌طور کامل بگیرد و سفت شود و سپس از آب خارج کنید. زمانی که خمیر بتونه? اطراف فیتیله را بر دارید شمع از قالب خارج می‌شود، با قیچی فیتیله را مرتب نمائید و سپس شمع را در روی یک ماهی‌تابه? داغ قرار دهید طوری‌که ته شمع صاف و تراز شود و فوری بردارید.
شمع‌های ستاره‌ای همانند جواهرات و شمع‌های استوانه‌ای با بدنه صاف را می‌بینید که ساختن آنها با کمی دقت بسیار راحت و آسان می‌باشد و قرار دادن آنها در یک گروه بسیار زیبا است. زمانی که موم را رنگ می‌کنید می‌توانی در انواع رنگ‌های فریبنده و جالب آنها را رنگ‌آمیزی کنید از قبیل نارنجی، ارغوانی پر رنگ، قرمز که وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند یک منظره? جالب درست می‌کنند، حتی زمانی که ته شمع‌ها جامد و سفت می‌باشند بهتر است که آنها را در یک بشقاب یا ظرف زیبائی قرار دهید تا زمانی که آنها را روشن می‌کنید جالب‌تر به‌نظر آیند.
  
  
<   <<   31   32   33   34   35   >>   >