اصول و روش های نگهداری از جوجه تیغی کوتوله آفریقایی
حیوانی که به تازگی به عنوان حیوانات خانگی محبوبی برای کودکان و بزرگسالان شناخته میشوند جوجه تیغی کوتوله آفریقایی است . (African Pygmy Hedgehog) این مخلوقات کوچک به طور متوسط تا 6 اینچ (18 سانتی متر) رشد میکنند که این اندازه از نوک پوزه تا انتهای دم آنهاست و وزن آنها در حالت عادی به یک پاند (حدود نیم کیلو) میرسد. جوجه تیغی ها کوچک و سر به راه هستند و به آسانی اهلی و دستی میشوند و برای هر نوع زندگی آپارتمانی مناسب هستند.
پیش از خرید یک جوجه تیغی شما نیاز دارید از موارد زیر مطلع باشید :
قفس – نیاز به یک قفس بزرگ دارید. یک قفس همستر و چرخ بازی همستر نمیتواند نیازهای جوجه تیغی را در تهیه فضا و تفریح لازم، تامین کند. قفسی که تهیه میکنید حتما باید گرم باشد (نه خیلی داغ!) و نباید هیچ متریال اضافی درون آن باشد تا بتوان آن را به راحتی تمیز کرد.
بستر – تختخواب مخصوص گربه به هیچ عنوان برای جوجه تیغی ها مناسب نیست. در هنگام ادرار و مدفوع و هرگونه دفع دیگری، در صورت ترکیب با موادی که در این گونه بسترها هست احتمال مرگ حیوان وجود دارد. البته پیشنهاد ارزان قیمت تری وجود دارد و آن استفاده از روزنامه است که بهترین بستر برای این حیوانات خواهد بود زیرا مواد حاصل از دفع را به خوبی جذب میکند و به راحتی قابل تعویض است. اکیدا از استفاده از چوب سدر خودداری کنید زیرا عطر آن برای جوجه تیغی مضر خواهد بود.
دما – دمای مناسب برای زندگی این حیوانات دمایی بین 65 تا 80 درجه فارنهایت (18 الی 26 درجه سانتیگراد) است و اگر دما از این بیشتر باشد جوجه تیغی ها برای مقابله با افزایش دمای بدن به خواب می روند.
تمرین و بازی – جوجه تیغی ها نیاز به تفریح زیادی دارند که بتواند به اندازه ی راه رفتن و گردش در طبیعت آنها را سرگرم کند. اگر آنها را در خانه رها میکند باید کاملا مراقب آنها باشید زیرا ممکن است به سرعت خرابکاری به بار بیاورند. آنها علاقه ی زیادی به حفاری دارند و دوست دارند که چنین محیطی را به عنوان محل زندگی انتخاب کنند. برای سرگرمی آنها باید اسباب بازی هایی با سایز نسبتا بزرگ در نظر گرفته شود.
والها نه تنها صحبت می کنند، لهجه هم دارند!
دانشمندان در سال 2006 به اعماق آبها رفته و دریافتند وال ها در برقراری ارتباط با یکدیگر از لهجه های مختلف استفاده می کنند دانشمندان با استفاده از میکروفن های زیر آبی مخصوص دریافتند وال های مناطق مختلف اقیانوس ها با لهجه های گوناگونی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.
لاکپشتهای دریایی هنگام شنا در اقیانوسها قطعات پلاستیک را به اشتباه به جای غذا میبلعند. میزان پلاستیکی که درون سیستم گوارش یک لاکپشت وجود دارد، یکی از شاخصهای مهم میزان آلودگی اقیانوس است.
یکی از دستیاران طبیعی دانشمندان برای اندازهگیری میزان آلایندههایی مانند پلاستیک در آب، لاکپشتهای دریایی هستند. آنها در مناطقی از اقیانوسها که بیشتر به پلاستیک آلوده است و حتی میتوان گفت زبالهدانهای اقیانوسی برای پلاستیک هستند، شنا میکنند و در حال شنا قطعات پلاستیک وارد دهان آنها شده و در شکمشان جمع میشود. میزان پلاستیک درون شکم این لاکپشتها، مقیاس میزان آلودگی آب به پلاستیک است.
به گزارش وایرد،تمام قطعاتی که در این تصویر میبینید، قطعات پلاستیکی است که تنها از شکم یک لاکپشت دریایی جوان خارج شده است. این لاکپشت به طور تصادفی از ساحل آرژانتین گرفته شده است.
در حدود 0.25 درصد از کل پلاستیکهایی که در سراسر زمین مصرف میشوند در نهایت سر از آبهای اقیانوسها در میآورند. شاید در نگاه اول خیلی زیاد به نظر نرسد، اما انسان در هر سال 260 میلیون تن پلاستیک تولید میکند! با یک حساب سرانگشتی میبینید که پلاستیک فراوانی به اقیانوسها سرازیر میشود. تکههای کوچکتر خیلی سریعتر به این مجموعه اضافه میشوند. پلاستیکی که به آبهای اقیانوس وارد میشود، به مرکز جریانهای آبی گردان کشیده میشود. در آنجا پلاستیک تجزیه نمیشود، بلکه فقط به قطعات کوچکتر شکسته میشود. این قطعات کوچکتر و کوچکتر میشوند و برخی از آنها در نهایت سر از بدن پلانکتونها یا جلبکها در میآورند. برخی هم به بستر اقیانوس میروند و روی بستر قرار میگیرند. بقیه تکههای پلاستیکی هم به اشتباه به جای غذا توسط موجودات دریایی مثل لاکپشتهای دریایی خورده میشوند.
والاس نیکلاس از آکادمی علوم کالیفرنیا و زیستشناس دانشگاه بریتیش کلمبیا در اینباره مینویسد: «خارج کردن محتویات دستگاه گوارش یک لاکپشت سبز که در ساحل ملبورن فلوریدا گرفته شده بود، نشان میداد که این موجود طی تنها یک ماه 74 شی خارجی غیرخوراکی را در آبهای اقیانوس بلعیده است. در بین این اجسام، 4 نوع بادکنک لاتکس، انواع گوناگونی از پلاستیک سخت، یک قطعه شبیه به کفپوش و دو قطعه بین 2 تا 4 میلیمتری قیر پیدا شد.»
مانند بسیاری دیگر از مشکلات محیطی، آلودگی اقیانوسها بسیار وسیع و پیشرفته است. با اینحال برخی از کشورها تلاشهایی را برای کاهش مصرف پلاستیک آغاز کردهاند. مثلا چین، آفریقای جنوبی و تایلند استفاده از ساکهای خرید پلاستیکی را ممنوع کردهاند یا دستکم برای استفاده از آنها مالیات وضع کردهاند. این پلاستیکهای ساده خرید برای لاکپشتهای دریایی خیلی خطرناک هستند.
دانشمندان محیط زیست امیدوارند روزی برسد که انسانها پلاستیک را دور نریزند و آن را بازیافت کرده و دوباره مورد استفاده قرار دهند. حتی آنها امیدوارند انسان روزی استفاده از پلاستیک را به طورکل کنار بگذارد و به جای آن مادهای را جایگزین کند که به طبیعت برگردد.