لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :18
بازدید دیروز :9
کل بازدید :67889
تعداد کل یاداشته ها : 569
03/11/27
4:16 ع
جهان آفرینش و بدن انسان از چهار عنصر آتش - آب - خاک - هوا تشکیل شده است.

1- آتش = منبع حرارت، گرما و خشکی است (گرم و خشک)
2- خاک= منبع فلزات و املاح است (سردو خشک)
3- آب= منبع تری و خیسی است (سرد وتر ) دو، سوم بدن انسان و کره زمین
4- هوا= منبع گازها و تنفس (گرم و تر)

در قدیم این چهار عنصر را دربدن انسان (اخلاط اربعه) می نامیدند.
1- صفرا= ترشحات کبد در کیسه صفرا جمع می شود و زرد است (کرم و خشک)
2- سودا= رسوبات خون (سردو خشک)
3- بلغم= سیستم لنفاتیک یا ایمنی بدن است. مثل سفیده تخم مرغ(سردو تر)
4- خون= گلبولهای قرمز(گرم و تر)

یکی از دوعامل مهم در سلامتی انسان تعادل PH خون است (اخلاط اربعه) PH خون به طور معمول باید بالای 7 باشد (4/7 - 2/7) اگر بالاتر از این عدد باشد خون قلیایی (گرم) شده و اگر پاییتر از 7 باشد خون اسیدی(سرد) شده و در هر دو حالت سلامتی مختل شده و درصورت ادامه این وضعیت فرد به اغما میرود.

- وقتی صفرا(آتش) بالا باشد PH بالای 5/8 است زیر دنده ها داغ است و فرد انگار همیشه دو درجه تب دارد. لبها دچار خشکی و ترک است. پوست سر شوره میزند، کبد خراب شده و از شدت حرارت پوست بدن میسوزد.

- در سودا(خاک) PH زیر 6 است و فرد همیشه احساس سرما و یخ زدگی میکند.

- اگر بلغم(آب) بالا باشد چشم ها پف کرده فرد بی حال است و در مفاصل ایجاد میشود که علت آن خوردن زیاد سردی هاست(مثل ماست) بلغم که یاد شد، گلبولهای سفید در بدن افزایش یافته است. (بدن انسان اقدام به خودکشی کرده) عدم استفاده درست از آب باعث بیماریهای بسیاری در بدن میشود. با غذا آب خوردن- آب یخ خوردن- یک دفعه سرکشیدن آب باعث بیماری میشود. آب را در سه مرحله و جرعه جرعه بخورید. (نیم ساعت قبل از غذا و 5/2 ساعت بعد از غذا)

- مواد سدیم دار(تر) و مواد پتاسیم دار(خشک) باید در بدن حالت تعادل باشد. سدیم زیاد بعث تجمع آب در بافت ها شده ( بدن ورم میکند) فشار خون بالا میرود و ادرار بند می آید. ولی پتاسیم باعث دفع آبهای زیادی بدن میشود. پتاسیم در میوه جات است و بخصوص در ته خیار- کاهو - مغز بادام و موز به وفور یافت میشود.

1- صفرا زیاد شد دهان تلخ میشود (بیقراری - تند تند کار کردن)
2- خون زیاد شد دهان شیرین میشود.
3- بلغم زیاد شد دهان ترش میشود(بیحالی)
4- سودا زیاد شد دهان شور میشود(افسردگی - گریه زیاد- کابوس دیدن)
این اخلاط اربعه باید در بدن به حالت تعادل باشد که در طب قدیم مزاج می نام
  
  
لبنیات:

(ماست- سردو تر) ، (شیر- سردو تر) ، (کره- سردو تر) ، (دوغ - خیلی سرد و تر)، (سرشیر( سردو تر) ، (خامه - سرد و تر) ، (پنیر- سرد و خشک) ، ( کشک - سردو خشک) ، (قره قوروت- خیلی سرد و تر) ، ( ماست چکیده - سرد و تر) ،( شور- سرد و تر)

کلیه لبنیات فوق العاده سرد بوده و برای افرادی که از مزاج سردی برخوردارند مضر است چون دارای کلسیم هستند نحوه استفاده از آنها را بیان میکنم:
از بین مواد لبنی کشک بیشترین کلسیم و پروتئین را دارا میباشد.( در 100 گرم کشک 75 گرم پروتئین و بقیه امفاح و کلسیم است) توصیح میشود هفته ای یکبار آش جو همراه با کشک مرغوب محلی استفاده شود و هفته ای یکبار غذایی که با کشک تهیه میشود مانند کله جوش که غذای بسیار مفیدی است بخصوص برای افرادی که از پادرد و پوکی استخوان رنج می برند استفاده نمایند.
بهتر است در صورت استفاده از ماست، از ماست چکیده استفاده شود و پودر موسیر- نمک طعام- پونه کوهی- کمی فلفل سیاه به آن اضافه شود.
در صورت استفاده از پنیر ، بهتر است که همراه با گردو و سبزیجات معطر (نعناع) و پیاز در شب میل شود. نان سنگلک تازه و برشته با پنیر و گردو توصیه میشود(پنیر محلی)
  
  
صفرا(اخلاط اربعه)

ترشحات کبد رنگ آن زرد که جزو آتش بوده گرم و خشک است و گرما زیاد تولید می کند وph~8.5 است.
......................................


بیماری صفرا

کسانی که صفرا زیاد تولید می کنند - سر درد – شقیقه نبض میزند -زردی سفیدی چشم – سیاهی رفتن چشم – سرگیجه - طعم دهانشان تلخ شده – تشنگی – ترش کردن گلو وقتی صفرا داخل معده بیاید – سوزش جگر زیر دنده راست آنها خیلی گرم است و حداقل دو درجه تب دارند و لبهای آنها دچار خشکی و ترک بوده و پوست سرشان ترک خورده و می سوزد و بعنوان شوره بیرون می آید و حتی ریشه مژه و دور پلک سوخته و پوسته پوسته می شود – پوست زبر – رنگ ادرار زرد تیره – وجود لکه سفید و قهوه ای در پوست – موها تکه تکه می ریزد و در آخر ابرو میریزد – علاقه زیاد به آب یخ و یخ – تند خو بهانه گیر – دیدن خواب هولناک افتادن از بلندی جنگ و ستیز .

................................................................علت:

غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد می کند.

غذای مضر برای صفرا مزاج ها:

پرخوری – بعد از غذای مختصر دوباره غذا خوردن – آش رشته – ماکارونی – سیر (مطلقا نخورید مزاج کبد گرم و تر است و سیر تبدیل به آتش شده و بیمار حالش بد می شود)-شیرینی



...............................



درمان :

انار و شاتوت بهترین دارو است – زرشک – تمشک – زردآلو – هلو – خیار – کاهو – هویج – روغن زیتون – کنجد – سیب – گلابی – سوپ جو – کدو خورشتی – خوراک قارچ – کدو حلوایی – اسفناج – گشنیز – نخود فرنگی – عدس - ماش - جو دو سر – لیمو عمانی
  
  
سودا (اخلاط اربعه)

سرد و خشک از جنس خاک ورسوب خون است و PH=6 است و در طحال تولید می شود و طحال را فعال می کند. (PH خون باید بالای 7 باشد و اگر به 7 برسد به حالت اغماء و غش می رود) اگر سودا زیاد شود طعم دهان شور می شود – بوی عفونت دهان و کابوس می بیند و دچار افسردگی و خستگی – خود خوری – فکر زیاد بدون آنکه بداند – لاغری – بی نشاطی – یبوست شدید هفته ای یک بار– مدفوع قیری و سیاه – سوزش هنگام دفع ادرار – ادرار تیره خاکستری می شود – حالت تهوع– حس تاریکی چشم و شب کوری – تیرگی رنگ پوست و صورت – سوزش معده– خارش زیاد بدن وترک خوردن پوست – قلنچ معده

علت:.....................................

غذا های مانده و بیات و شور و نمک سود سودا را زیاد می کند.

غذای مضر برای سودا مزاج ها:

عدس - نوشابه با غذا - ماهی دودی – غذای مانده و بیات – نمک سود – خیار شور – گوشت پیر(رنگ قرمز تیره) – پنیر - نباید بخورند.

درمان:................................

خوردن غذای گرم و تر – ملین – سوپ جو(با پاچه گوسفند – کمی زنجبیل – زعفران) بعد از سلامتی عسل و قدومه شیرازی مرتب استفاده کنید – توت – انجیر – خرما – کشمش – هل – دارچین – زیره – زعفران

با آب گرم طهارت کنند.
  
  
طبع معتدل:......................................

افرادی که ماست – ترشی – خرما – عسل بخورند و دچار هیچ ناراحتی نشوند طبع معتدل دارند.

خصوصیات:.........................................

گرمی و سردی را زیاد احساس نمی کند. و اگر رعایت نکنند ناگهان دچار بیماری می شوند.



طبع گرم:.............................................

اگر شیرینی بخورید مثل خرما و بدنتان جوش بزند و عصبی شده وبدن عرق کند و شب از گرمای بدن باید بدون پتو بخوابید طبعتان گرم است.

خصوصیات:..............................................

آدمهای خوش مشرب – زود جوش – زود عصبی می شوند – تحرک زیاد – خواب کم نسبت به بقیه افراد و اگر رعایت نکنند دچار بیماریهای پوستی و کبدی و اعصاب و روان می شوند.



طبع سرد:........................................

اگر دو شب پشت سر هم کته با ماست بخورید صبح زود نتوانید از خواب بیدار شوید و زیر چشم شما پف کند وبدن ورم کند و کسل باشید ودهانتان اکثرا مزه شوری بدهد طبعتان سرد است.

و اگر آب نارنج بخورند فوق العاده فشارشان پایین آمده و ممکن است عدم تعادل و سرگیجه بگیرند ویا بحالت اغما بروند.

نباید سردی بخورد زیرا جنون آنی به او دست می دهد یعنی اگر کشک زیاد خورد باید چند قاشق عسل بخورد تا متعادل شود.

خصوصیات:.......................................

آدمهای بی خیال – خوشگذران – خواب آلود – کسل – استعداد چاقی زیاد در بعضی حتی با خوردن آب و اگر رعایت نکنند دچار MS – ALS – صرع – پارکینسون – رماتیسم – برص – ریزش مو – سفید شدن بیش از حد مو



درمان:........................................

اگر طبع غذایتان گرم بود آنرا با غذای طبع سرد مخلوط کنید تا متعادل شود بعد میل کنید.

مثل:کشک بادنجان کشک که سرد و تر است با بادنجان که گرم و خشک است مخلوط شود متعادل می شود.

اشتباه: ماهی و ماست ماهی طبع سرد دارد و ماست نیز سرد است پس انسان فلج می شود و اگر صرعی باشد همان موقع غش می کند.زیرا اسید بالا می رود مغز یخ می کند و خود مغز هم طبع سرد دارد.
  
  
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >