میدانیم که مردم مدت ها به طور معمول عسل را از نظر بهبود بخشی دستگاه عصبی مصرف میکردند.حتی مشاهدات بالینی هم ثابت کرده است که عسل برای اعصاب مفید میباشد.
پروفسور بوگولپوف و کیسوا بیمار مبتلا به داء الرقص (انقباض تشنج آور ماهیچه ها) را با مصرف عسل تحت معالجه قرار دادند و بعد از 3 هفته در مان (بدون استفاده از تجویز داروهای دیگر ) نتایج به دست آمده بسیار خوب بود. خواب بیماران طبیعی شد. دیگر سردردی وجود نداشت. حالت ناتوانی و عصبی در بیماران کاهش یافت و بیماران نیرو گرفتند.
در مورد برخی بیماریهای دستگاه عصبی مرکزی . میتوان عسل غنی شده از ویتامین را توصیه کرد که حاوی اسید گلوتامیک هستند. اگر چه مزه اش ناخوش آیند و قی آور است در صورتی که با عسل مخلوط شود اثر نامطلوب آن از بین خواهد رفت و اثر درمانی آن عسل نیز که با اسید مذکور مخلوط شده موثرتر و سودمند تر خواهد بود.
تقویت اعصاب
روش های درمان
الف: سهل الهضم تر از سبوس چیزی نیست. سبوس خیسانده در آبی که با عسل مخلوط شده باشد یک دارویی عالی برای تقویت اعصاب می باشد.
ب:خوردن مغز گردو با عسل برای تقویت اعصاب بسیار نافع است.
آرامبخش اعصاب
چای پوست سیب با عسل بهترین نوشیدنی آرامبخش برای اعصاب می باشد. دم کردن پوست سیب درختی و نو شیدن آن با عسل بهترین دارو برای تسکین اعصاب متشنج و خصو صا اضطراب است و با توجه به خاصیت اعجاب انگیز سیب رفع تنش های صورت و فک کا ملا موثر است.
الف : آویشن شیرازی را بجوشانید ومانند چای با عسل میل نمایید. همچنین آویشن شیرازی رقیق دم کرده با عسل در هنگام صبح به جای چای برای درمان سلامتی بدن بسیار مفید است.
ب: عاقر قر ها 5 مثقال، تخم گشنیز 5 مثقال، تخم خرفه 5 مثقال، زبان گنجشک 5مثقال. همه را نرم کوبیده و در یک لیوان عسل مخلوط نما یید و صبح و عصر یک قاشق چای خوری از آن میل نمایید. بهترین فرمول لکنت زبان در طب گیاهی است که تا کنون به اثبات رسیده است.
مشاورین خانواده و روانپزشکان،توصیه های مختلفی برای حفظ احساس مثبت جوانی در انسان،عرضه کرده اند،موارد ذکر شده،از جمله این توصیه هاست:
1.به ارقام و اعداد و شاخص های بی اهمّیّت نظیر سن،قد،نوع موو...توجه نکنید.تعیین برخی از این شاخص ها،خارج از محدوده توانایی های ماست و سعی در تغییر برخی دیگر،جز رنج و عذاب،حاصلی نخواهد داشت.
2.با دوستان شاداب خود ارتباط داشته باشید،افراد ناراحت و پراسترس و منفی نگر،روحیه شما را تضعیف می کنند.
3.سعی کنید همیشه در حال آموختن باشید.مغز تنبل،منشا بسیاری از بیماری های روانی است.
4.از کوچکترین فعّالیّت های ساده لذّت ببرید و هرگز از مسایل کوچک رنجیده خاطر نشوید.
5.هفته ای چند بار،با صدای بلند و طولانی و تا زمانی که به نفس نفس زدن بیفتید،بخندید!تحقیقات نشان داده اند، خنده،حتی اگر مصنوعی باشد،برای انسان مفید است.
6.ناراحتی ها و مشکلات زندگی را تحمّل کنید و غمخوار خود باشید.
7.خود را با آنچه که علاقه دارید سرگرم کنید،نظیر خانواده،موسیقی،گیاهان،سینما،تلویزیون و سایر سرگرمی های مورد علاقه.
8.از سلامتی خود مراقبت کنید.اگر سلامتید،سلامت خود را حفظ کنید و اگر سلامتی شما ناپایدار است،آن را بهبود بخشیده و در این راه از کمک دیگران بهره بگیرید.
9.در هر فرصتی،به کسانی که دوستشان دارید ابراز علاقه کنید.
10.از گذشته در بگیرید،به فکر آینده نیز هم باشید اما در زمان حال زندگی کنید.از بزرگترین موانع بر سر راه دست یافتن به خوشبختی آن است که همواره تاسف گذشته را بخوریم و نگران آینده باشیم.
کودکان والدین سختگیر،از نظر چاقی بیشتر در معرض خطر قرار دارند. این مساله احتمالا به دلیل آن است که کودکان در سنین پایین تر،در واکنش به استرس غذای بیشتری می خورند.در حالی که در کودکانی که والدین منضبط ولی نه چندان سختگیر دارند،مشکلات ناشی از اضافه وزن کمتر دیده می شود.
همچنین طبق این مطالعه،کودکانی که والدینشان به نظم و انضباط اهمیت نمی دهند دچار مشکلات ناشی از اضافه وزن و چاقی خواهند شد.این مسئله در کودکانی که پدر و مادرشان به قوانین و مقررات پایبند نیستند،نیز صادق است.براساس بررسی های به عمل آمده،در بین تمامی انواع والدین،کودکان والدین بسیار سختگیر و مقرراتی بیش از سایر کودکان از مشکل اضافه وزن رنج می برند.این مطالعه ها نشان می دهند که محیط استررس آور و فاقد پاسخ مناسب عاطفی- روانی باریسک بالی اضافه وزن در کودکان مرتبط است.زندگی کردن در محیط خانواده ای که توقعات بالا و سختگیری های نا به جا دارند می تواند برای کودکان استرس آور باشد.