لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :21
بازدید دیروز :44
کل بازدید :68000
تعداد کل یاداشته ها : 569
03/12/5
12:5 ع

نازوفارنژیت (سرماخوردگی):

سرماخوردگی ناشی از یک عفونت ویروسی است و شایعترین عفونت تنفسی در کودکان می باشد. اغلب کودکان در عرض یک سال شش مرتبه دچار سرماخوردگی می شوند. دفعات ابتلا به سرماخوردگی با رفتن به مهد کودک یا شروع بازیهای گروهی بیشتر می شود.

این عفونت می تواند به سرعت انتشار یافته و عوارض جدی به دنبال داشته باشد. رینوویروس شایعترین عامل عفونت تنفسی که در نازوفارنکس رخ می دهد. علایم شامل ورم و اتساع عروق تحت مخاطی، ارتشاح سلول تک هسته و نکروز سلولهای مسطحی پوششی موکوس است که ابتدا زیاد و آبکی و سپس غلیظ و پرولانت (چرکی) می شود.

علایم بالینی: علایم معمولی 3-1 روز بعد از تماس با عفونت شروع می شوند و معمولا اولین آنها احساس خارش یا غلغلک در گلو است . علایم بعدی عبارتند از: آبریزش بینی، عطسه، گرفتگی بینی که تغذیه را برای شیرخوار دشوار می کند، سرفه و گلو درد، آبریزش از چشم، درد عضلانی، گاهی اوقات تب، سر درد خفیف، درد عضلانی و تنفس دهانی.

عوارض: انتشار ویروس سرما خوردگی به ریه ها باعث برونشیولیت و برونشیت می شود که ممکن است عفونت باکتریایی ثانویه نیز به آنها اضافه شود. این عفونت همچنین امکان دارد باعث ابتلا گوش شود و با سرایت به سینوسها، سینوزیت را سبب شود. آموزش به خانواده: اغلب اوقات سرماخوردگی در عرض یک هفته بهبود می یابد. با این حال اقدامات زیر در رفع علایم مؤثر است:

اتاق کودک را گرم نگه دارید. رطوبت محیط را افزایش دهید. مقدار زیادی مایعات به کودک بدهید. به کودک مبتلا به دفعات زیاد و در هر وعده به مقدار کمتری غذا بدهید. اگر کودک شیرخوار از خوردن اجتناب می کند، تب بالای 39 درجه دارد یا بسیار ناخوش به نظر می رسد ، در عرض 24 ساعت با پزشک مشورت کنید . اگر سرفه بعد از 5 روز بهبود نیابد، سایر علایم تا ده روز طول بکشد یا علایم جدیدی مثل گوش درد دارد مشورت با پزشک لازم است.


  
  

پولیپ‌ بینی‌ رشد غیر بدخیم‌ در حفره‌ بینی‌، معمولاً در هر دو طرف‌ بینی‌. گاهی‌ اندازه‌ و تعداد پولیپ‌ها آن‌ چنان‌ است‌ که‌ باعث‌ اتساع‌ بینی‌ و بزرگی‌ چارچوب‌ استخوانی‌ بینی‌ می‌گردند. پولیپ‌های‌ بینی‌ در بزرگسالان‌ شایع‌تر از کودکان‌ است‌.
علایم‌ شایع‌
انسداد راه‌ هوایی‌ بینی‌ (احساس‌ گرفتگی‌ بینی‌ به‌ طور مزمن‌)
اختلال‌ حس‌ بویایی‌
احساس‌ پری‌ در صورت‌
ترشح‌ بینی‌ (گاهی‌)
درد صورت‌ (گاهی‌)
سردرد (گاهی‌)
علل‌
غفونت‌ مزمن‌ یا آلرژی‌ مزمن‌ در بینی‌ (رینیت‌ آلرژیک‌) که‌ باعث‌ تورم‌ غشاهای‌ مخاطی‌ بینی‌ و تولید ترشحات‌ بیش‌ از حد در سلول‌های‌ هوایی‌ بینی‌ می‌گردد.
عوامل تشدید کننده بیماری
سینوزیت‌ یا عفونت‌ مزمن‌ بینی‌
پیشگیری‌
اقدام‌ به‌ درمان‌ آلرژی‌ زمینه‌ای‌. در مورد بررسی‌ آلرژی‌ خود و روش‌های‌ حساسیت‌زدایی‌ با پزشک‌ مشورت‌ کنید.
عواقب‌ مورد انتظار
علایم‌ معمولاً با درمان‌ (اغلب‌ درمان‌ جراحی‌) قابل‌ کنترل‌ است‌. عود علایم‌ حتی‌ با درمان‌ جراحی‌ شایع‌ است‌.
عوارض‌ احتمالی‌
عفونت‌های‌ مکرر
خونریزی‌ بینی‌
درمان‌

اصولی‌ کلی‌
بررسی‌های‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ شامل‌ عکس‌ ساده‌ سینوس‌ها و معاینه‌ بینی‌ با اسپکولوم‌ باشد.
درمان‌ دارویی‌ ممکن‌ است‌ به‌ طور موقت‌ باعث‌ کاهش‌ پولیپ‌ها گردد.
جراحی‌ (یک‌ روش‌ ساده‌) اغلب‌ برای‌ برداشت‌ پولیپ‌ها (با بی‌حسی‌ موضعی‌) لازم‌ است‌.
داروها
برای‌ درد خفیف‌ از استامینوفن‌ استفاده‌ کنید. از مصرف‌ آسپیرین‌ خودداری‌ کنید، زیرا ممکن‌ است‌ احتمال‌ خونریزی‌ بینی‌ را افزایش‌ داده‌ و نیز با بروز واکنش‌های‌ آلرژیک‌ در افراد دارای‌ پولیپ‌ بینی‌ همراه‌ باشد.
داروهای‌ کورتونی‌ یا کرومولین‌ به‌ شکل‌ اسپری‌ یا خوراکی‌ به‌ مدت‌ کوتاه‌ برای‌ کوچکتر کردن‌ پولیپ‌ها ممکن‌ است‌ تجویز شود.
هشدار: از مصرف‌ اسپری‌های‌ بینی‌ بدون‌ نسخه‌ خودداری‌ کنید.
فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری
فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های‌ طبیعی‌ خود را پس‌ از جراحی‌ به‌ تدریج‌ از سر گیرید.
رژیم‌ غذایی‌
رژیم‌ خاصی‌ نیاز نیست‌.
درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟
اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده تان‌ دارای‌ علایم‌ پولیپ‌ بینی‌ باشید.
بروز موارد زیر در طی‌ درمان‌:
ـ خونریزی‌ بینی‌ که‌ متوقف‌ نمی‌شود.
ـ تب‌
ـ ادامه‌ درد با وجود مصرف‌ استامینوفن‌


  
  




استان اردبیل در زمینه غذاهای سنتی و محلی نیز دارای شهرت است. مردم این استان به کیفیت خوراک اهمیت زیادی قایل هستند و از تمام انواع خوراکی های رایج در ایران در این خطه نیز استفاده می شود. برخی از خوراکی ها و غذاهای تهیه شده در این استان فقط خاص منطقه است که بسیار خوشمزه بوده و از جمله جاذبه های گردشگری این خطه به شمار می آیند.



آش دوغ معروف ترین غذای محلی اردبیل است که با ماست، سبزی، سیر، کوفته ریزه و برنج تهیه می شود و طعم بسیار خوبی دارد. در بلندی های اردبیل که سرما ی زیادی وجود دارد خوردن آش داغ محلی اردبیل خوشمزه ترین قسمت خاطرات گردشگران را تشکیل می دهد. عسل سبلان شهرت ملی دارد و در تمام ایران معروف است و لذا صبحانه های منطقه اردبیل با عسل، نان تازه و کره محلی از جذابیت های خاص خود برخوردار است.


دیگر غذاهای آذری چون: پیچاق قیمه، انواع کوکو، رشته پلو قیسی، اماج بایلدی، خورش هویچ، شیرپلو، باسترپلو، کوکوماه و... نیز در این استان به فراوانی طبخ می شوند. انواع ترشی های محلی، انواع سالادها از قبیل سالاد فلفل سبز، انواع مرباها از قبیل مربای گل، هویچ، آلبالو، بالنگ، لیمو، موز، پوست پسته و... برخی از مهم ترین چاشنی ها و دسرهای این منطقه هستند.


طرز تهیه فرنی

تقریبا به شکل شیر برنج می باشد با این تفاوت که در فرنی بجای برنج از آرد برنج استفاده می شود طرز تهیه آن هم به این صورت است که ابتدا مقدار لازم شیر را در داخل قابلمه ریخته و سپس تقریبا برای هر نیم لیتر شیر دو قاشق غذا خوری آرد برنج مخلوط می کنیم بعد روی شعله گذاشته و تا زمان جوشیدن ان را با قاشق در یک جهت حرکت می دهیم تا آرد برنج درته قابلمه سفت نشود بعد از جوش آمدن شعله را کمی ملایم می کنیم تا فرنی به آرامی بپزد .
معمولاً در منطقه پس از ریختن فرنی در بشقاب روی آنرا با دارچین کوبیده نقش و طراحی و تزیین می کنند و فرنی هم مثل شیر برنج با مربا گل و آلبالو و پسته در منطقه تناول می کنند این غذا در ماه مبارک رمضان در سفره های افطار بیشتر قابل مشاهده می باشد و گاهی فرنی را بجای آرد برنج با آرد بادام درست می کنند که برای بیماران خیلی مفید است که این نوع فرنی به حریره بادام معروف می باشد.




شیرینی سنتی شهر خلخال



مواد لازم جهت خمیر شیرینی:


زرده تخم مرغ 3عدد
ماست 150 گرم
آرد سفید الک شده 250 گرم
روغن 150 گرم
بیکینگ‌پودر 5/1 قاشق مرباخوی سرصاف
مواد لازم جهت مغز قطاب:
مغز گردوی پودر شده 150 گرم
پودر شکر 150 گرم
عسل 2 قاشق غذاخوری
گلاب نیم استکان
هل آسیاب شده 1قاشق غذاخوری
پودر دارچین 1قاشق غذاخوری
پودر میخک 1قاشق چای‌خوری
عسل 500 گرم جهت غلطاندن قطاب‌ها


طرز تهیه:


- ابتدا تمام مواد خمیر (زرده تخم مرغ، ماست، روغن و بیکینگ‌پودر) به جز آرد را با هم خوب مخلوط می‌کنیم. سپس آرد الک شده را آهسته آهسته به مخلوط اضافه می‌کنیم تا زمانی که خمیر یکدست شود و به دست نچسبد.
- خمیر را با وردنه پهن می‌کنیم (به ضخامت حدود 3 میلیمتر) و با یک قالب گرد به قطر 7 سانتی‌متر آن را برش می‌دهیم.
- اکنون مواد لازم جهت مغز قطاب ( پودر شکر،2 قاشق غذاخوری عسل ، مغز گردوی پودر شده، گلاب، هل آسیاب شده، پودر دارچین و پودر میخک) را با هم خوب مخلوط کرده و بر روی خمیر برش خورده قرار می‌دهیم. سپس آن را از وسط تا کرده و لبه‌های خمیر را به صورت دالبر دالبر شکل می‌دهیم تا مواد کاملا درون خمیر قرار گیرد و مواد درون آن بیرون نریزد.
- اکنون سینی فر را خوب چرب کرده و شیرینی‌ها را درون آن می‌چینیم. سپس در طبقه بالای فر با حرارت 220درجه سانتی‌گراد به مدت 20 دقیقه (تا زمانی که روی شیرینی‌ها به رنگ طلایی در آید) قرار می دهیم.
- سپس 500 گرم عسل را درون ظرفی ریخته و روی شعله قرار می‌دهیم. دقت کنید عسل نباید بجوشد. سپس قطاب‌ها را درون آن به مدت 2 دقیقه غوطه‌ور می‌نماییم تا عسل به خورد قطاب برود.
- سپس قطاب ها را از عسل خارج کرده و در آبکش قرار می‌دهیم تا عسل اضافی آنها برود.
پس از سرد شدن برای سرو کردن آماده است.


  
  
هلیم بادنجون اصفهان

برنح 1 پیمانه -گوشت نیم کیلو -بادنجان 5/1 کیلو -پیاز داغ و نعناع داغ به میزان لازم -کشک نیم کیلو -نمک و فلفل به میزان دلخواه

برنج را با اب و کمی نمک میپزیم به حدی که وا برود.گوشت که بهتره گوشت گردن باشه رو هم میپزیم.بادنجانها را سرخ و کمی میپزیم و بعد برنج و بادنجانها را با هم کوبیده تا به خورد هم رود و سپس گوشت را افزوده و دوباره میکوبیم و در اخر کشک را افزوده و حدود نیم ساعت میگذاریم بجوشد با حرارت ملایم و بعد با پیاز و نعناع داغ تزیین میکنیم.
میتونید بنا بر سلیقه پیاز داغ را داخل خود حلیم بادنجان هم بریزید.

به جای کوبیدن هم میتوانید مواد را چرخ کنید.


گوشت و لوبیا :گوشت گوسفند به همراه لوبیا سفید و سبزی (تره - جعفری - شنبلیله )را میگذاریم با هم بپزند البته نمک وفلفل یادتون نره.سبزی ها را خیلی ریز نکنه چند تکه کنید کافیه.بعد از پخت مواد را از قابلمه خارج کنید و بکوبیدشون .با اب غذا میتونیدترید  کنید (مثل ابگوشت) .


بریانی (بریونی)

غذاهای محلی و سنتی از مهم ترین جاذبه های اجتماعی به شمار می روند. تقریبا همه انواع خوراک ها در این استان تهیه و طبخ می شود ولی برخی از آن ها خاص خود مردم استان است که در همه شهرها، بخش ها و دهستان ها تهیه شده و طرز استفاده آن از این خطه به نقاط دیگر ایران رفته است.مشهورترین غذای سنتی اصفهان بریونی است. غذاهای دیگری چون:کوفته سبزی،کاله جوش، اماج، آب گوشت و سیب‌زمینی (گوشت و لوبیا)، کاچی هفت دختر (کاچی بی‌بی حور)و... از دیگر غذاهای سنتی استان اصفهان به شمار می آیند. گز از شیرینی‌های معروف و سوغات اصلی اصفهان است که با کیفیت بالایی در این منطقه تهیه می شود و شهرت زیادی دارد.
1-
مواد بکاررفته: گوشت گردن گوسفند - جگر سفید گوسفند پخته وچرخ شده - ادویه اصفهانی - نان سنگگ- پیاز - نمک وفلفل وزرد چوبه

دستور پخت: گوشت رابا 2عدد پیاز وادویه می گذاریم بپزد 0 جگر سفید راهم پس از پختن چرخ وسرخ می کنیم 0 گوشت پخته شده رابا2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می کنیم ونمک وفلفل وزرد چوبه رابه میزان لازم وعلاقه شخصی به گوشت اضافه می کنیم وباهم مخلوط می کنیم 0 سپس دریک تابه کوچک ویاکفگیر مخصوص بریانی اصفهان ، کمی روغن ریخته بطوریکه کف آن چرب وداغ شود 0 هربریانی رابه اندازه همبرگریابه شکل بیضی کف ظرف پهن می کنیم وروی حرارت می گیریم کمی که داغ شد روی یک تکه نان سنگگ یک قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم که فقط نان کمی مرطوب شود 0 بعد دارچین روی نان مرطوب ریخته وبریانی راروی نان برمی گردانیم ومقداری سبزی معطر مانند ریحان ، نعناع وترخان خشک وپودرشده روی آن می ریزیم 0 درپایان مقداری جگرپخته وسرخ شده کناربریانی میریزیم 0

2-
مواد لازم:
گوشت سر دست و دنده 1 کیلو گرم
پیاز درشت 1 عدد
دارچین به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
نعناع خشک شده مقداری
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
خلال بادام مقداری برای تزیین

طرز تهیه
اب را روی حرارت جوش اورده گوشت را خرد کرده داخل ان می ریزیم. پیاز ، نمک و زردچوبه را اضافه کرده پس از جوش امدن به مدت 30 می پزیم . پس از پخته شدن ( نیم پز) گوشت را از اب جدا کرده و از چرخ دو بار رد می کنیم.نعناع را هم از چرخ رد کرده گوشت را همراه با یکی دو قاشق ابش خوب مخلوط می کنیم ( با دست مخلوط شود)

نمک و مزه ان را امتحان می کنیم وقتی خوب و اماده بود قالب های بریانی را روی حرارت کمی داغ کرده و مقدار یک قاشق از روغن روی اب گوشت را گرفته و ته قالب می ریزیم .سپس رویش دارچین،زعفران و فلفل می پاشیم و یک لقمه از گوشت بریان را قرار داده با دست رویش را صاف می کنیم و چند لحظه روی حرارت قرار می دهیم .سپس روی نان اماده شده بر می گردانیم . سطح روی بریانی را با خلال بادام اغشته به زعفران تزیین می کنیم.

3-
بریونی:
مشهورترین غذای اصفهانی است که برای تهیه آن ابتدا گوشت بره را در دیگ‌های بزرگ به خوبی می پزند. سپس گوشت را با چرخ دستی یا برقی به خوبی له می کنند. این گوشت بریان را روی سینی بزرگی در کنار آتش منقل می‌گذارند. در مرحله بعد روی کف گیرهای بیضی شکل که مخصوص بریونی است، مقداری روغن و ادویه و دارچین ریخته و پس از داغ شدن آن ها، ‌مقداری گوشت بریونی برداشته و روی آن پهن می کنند. پس از این که کمی سرخ شد آن را برگردانده و روی نان سنگک یا تافتون پهن می‌کنند. مقداری نیز از آب گوشت که بسیار چرب است روی آن می ریزند و غذا را با سبزی تازه و دوغ میل می‌کنند. این غذا بسیار لذیذ است و معمولا" طرفداران زیادی در بین گردشگران این منطقه دارد.





غذاهای‌ محلی‌ ویژه‌ای‌ در مناطق‌ شهری‌ و روستایی‌ استان‌ اصفهان‌ تهیه‌ می‌گردند که‌ از آن‌ جمله‌می‌توان‌ به‌ :


انواع‌ آش‌ (آش‌ هفت‌ قلم‌، آش‌ شلغم‌، آش‌ حبوبات‌، آش‌ جو، آش‌ بلغور و آش‌ جو)، انواع‌ آبگوشت‌(آبگوشت‌ عدس‌ و آبگوشت‌ اسفناج‌)، انواع‌ سوپ‌ (سوپ‌ لپه‌، سوپ‌ نخود و سوپ‌ گوجه‌فرنگی‌)، اشکنه‌ اصفهانی‌،انواع‌ خوراک‌ (خوراک‌ بادنجان‌، خوراک‌ دست‌ پیچ‌ و خوراک‌ کباب‌ کدو)، قیمه‌ ریزه‌، شامی‌ هویج‌، حریره‌، رشته‌شیر، تاس‌ کباب‌ سیب‌زمینی‌، خاگینه‌ با شیره‌، دم‌ پختک‌ ماش‌، اسلامبولی‌ پلو، کلم‌ پلو، سگمات‌، رب‌ انار، کیک‌کماج‌، هفت‌ ترشی‌ و ده‌ها نوع‌ خورشت‌ و چاشت‌ دیگر اشاره‌ نمود.




گوشت لوبیا کاشان
گوشت لوبیا ، غذای سنتی هیئات مذهبی کاشان در ایام سوگواری ماه محرم و صفر است . هیئات مذهبی کاشان با یک دیگ این غذا ، صدها نفر از میهمانان سفره امام حسین (ع) را پذیرایی می کنند .

گوشت گوسفند ماده ، لوبیا سفید ، آب ، پیاز ، زردچوبه و نمک ترکیبات اصلی این غذا هستند . به نظر می رسد ، در قدیم که آب کاشان به علت املاح زیادش منجر به سنگ کلیه در افراد می شده است ، مردم این شهر برای پیشگیری از سنگ کلیه این غذا را طبخ و مصرف می کرده اند .

آبگوشت و کوبیده این غذا را معمولاً با نان سنگک ، پیاز سفید و ریحان و ترشی می خورند . طعم آبگوشت لوبیا ، شبیه طعم آبگوشت کله پاچه است . پس از جداکردن آب گوشت ، گوشت و لوبیای پخته شده این غذا را هم در دیگ های مسی با گوشت کوب های دسته بلند که به آن تخماق می گویند آنقدر می کوبند تا له شود . هر چقدر درصد گوشت بره این غذا بیشتر باشد ، کوبیده آن کش دار تر و طعم آن لذیذتر می شود .

پس از آماده شدن کوبیده ، آن را در بشقاب می ریزند و روی آن را با دارچین تزئین و به مهمانان تعارف می کنند



  
  

کشک، سیر، کشک و بادمجان، انار، زرشک و بلغور شیر



برای تهیه‌ی اشکنه‌ی بلغور شیر، ابتدا بلغور شیر درست می‌کنند. طرز تهیه‌ی اشکنه بلغور شیر هم چنین است: مقداری گندم نیمه‌پخته را «دستاس» (آس دستی) می‌کنند. به گندم‌های خرد شده بلغور گویند. بلغور را داخل شیر گوسفند یا گاو ریخته می‌جوشانند و مقداری زردچوبه به هم به آن می‌زنند. وقتی بلغور پخته‌شد آن را توی سینی بزرگی ریخته مقابل آفتاب می‌گذارند تا خشک شود.



حال برای تهیه‌ی اشکنه‌ی بلغور شیر مانند سایر اشکنه‌ها پیاز‌داغ تهیه کرده و مقداری از بلغور شیر را در آب حل می‌کنند و روی پیاز داغ می‌ریزند تا جوشی بخورد.


اشکنه ها سرایان فردوس 1ـ اشکنه‌ی «اوجز» (وقتی آب روی روغن داغ می‌ریزند، جز ‌جز می‌کند و به این‌سبب گویند اشکنه‌ی اوجز) که به آن اشکنه‌ی «دولخ باد» (به‌معنی گردباد است به‌محض ریختن آب سرد روی روغن داغ بخار متصاعد می‌شود که شبیه گردباد است. این اشکنه را به این علت دولخ‌باد هم گویند).



برای تهیه‌ی این اشکنه پیاز، روغن، گشنیز، زیره، سیب‌زمینی، شمبلیله و کمی آرد نخود بکار می‌برند.
2ـ اشکنه‌ی شیری یا شیرین: مواد لازم برای اشکنه‌ی‌شیرین عبارت است از روغن، پیاز، بادیان (یا بادیانه که به آن رازیانه هم گویند، گیاه از تیره‌ی چتریان و دارای انواع است. این گاه مصرف دارویی نیز دارد) زیره‌ی سبز و سیاه، شیره‌ی انگور، آب، فلفل، زردچوبه و زعفران.


غذاهای محلی بیرجند را اشکنه عدس،‌اشکنه آلو،‌‌اشکنه نخود،اشکنه آرد گندم،اشکنه گوجه فرنگی،کشک زرد و...،خورشت قوارمه، گوشت داغ (قورمه)، خورشت سبزی ، کوکو کما، غروت (کشک ) بادنجان، کشک زرد، کشک سیاه، قاتق ماش، آبگوشت، آش رشته، آش عدس، شله زرد، گندم شیر، قاتق عدس، نان جوش ، کاچی ، بنه ، گاورسی ، سابری ، خرما برشته و... انواع شیرینی های این منطقه را نیز نان زنجبیلی، نان روورکرده، نان چرخی، کلمبه، کلوچه قندی، نان لوله ای، کله کنو (شاه دانه) ، نان نارگیلی، نان گردویی، نان برنجی تشکیل می دهد.



هم‌چنین انواع نان‌های محلی نان دو آتشه، نان نوجوش، تفتان، روغن جوش، کماچ ، جان جانی، زردی ، ترشی ، نان قلفی ، نان گاورس، نان جو، نان سمنو، نان شلغمی، نان کلمبه ، نان سر پیازی، نان کنجدی و نان سر قلفی یز تعدادی از نان های محلی این منطقه هستند.


  
  
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >