این صدمه با ضربه وارد شدن به سر ایجاد می شود.
این صدمه با ضربه وارد شدن به سر ایجاد می شود. علایم آن شامل: سرگیجه، اختلالهای بینایی، سردرد، ضعف حافظه، از دست دادن تعادل، سختی تمرکز، و حالت تهوع است. این صدمه همیشه با بیهوشی همراه نیست. در ورزش های برخوردی مانند: فوتبال، بوکس و هاکی و همچنین اسکی و ژیمناستیک این عارضه بیشتر اتفاق می افتد. با اینکه بیشتر افراد پس از چند هفته به حالت عادی برمیگردند، اما ضربه مغزی در برخی از افراد به آسیب های جدی منجر میشود.
پیشگیری و درمان:
بهترین راه پیشگیری از ضربه مغزی، اجتناب از ورزش های برخوردی است. اما برای بیشترافراد این امر, راه حل مناسبی به نظر نمی رسد. برای درمان این عارضه, استراحت بهترین روش است. اگر سردرد داشتید، می توانید از قرص های مسکن استامینوفن استفاده کنید. بنا بر شدت ضربه واردشده، باید از چند ساعت تا چند ماه از دوباره انجام دادن ورزشهای برخوردی بپرهیزید.
ترشحات چرکی پشت حلق و گرفتگی بینی از علائم سینوزیت مزمن است.
در هر طرف صورت 5 سینوس وجود دارد، در صورتی که سینوسهای وسط جمجمه دچار التهاب شوند اصطلاحا به آن سینوزیت گفته می شود که خود به 3 دسته حاد، تحت حاد و مزمن تقسیم میشود و هر کدام دارای علائم متفاوتی است.
درد صورت و پیشانی، ترشحات پشت حلق، وجود کمی تب که با لمس دست، درد پیشانی بدتر میشود را از علائم سینوزیت حاد است. تورم پلک، قرمزی و درد چشم از علائم سینوزیت تحت حاد است.
در سینوزیت مزمن درد کمتر است، علامت مهم این نوع سینوزیت، ترشحات چرکی پشت حلق و گرفتگی بینی است.
بیمار باید حداقل 2 تا 4 هفته داروهای آنتی بیوتیک و ضد التهاب و از بخور استفاده کند. در صورتی که بیمار دارای آلژری است، ضمن درمان از اسپریهای مخصوص و شستشوی بینی نیز باید استفاده شود.
سینوزیت حاد پیشانی با انواع دیگر متفاوت است. این بیماران باید بستری شده و در صورتی که تا 24 ساعت درمان اثر نکرد باید تحت عمل جراحی قرار گیرد.
مردم تصور میکنند سینوزیت مزمن درمان ندارد، ولی امروزه با پیشرفت علم میتوان با کمترین دستکاری بینی، سینوسها را به عملکرد عادی خود برگرداند
واکسن آنفلوآنزا و سرماخوردگی
پایگاه اطلاع رسانی پزشکان ایران
واکسن سرماخوردگی شامل چند ویروس شناخته شدهی ضعیف شده است که از طریق تزریق عضلانی ایمنی 80 درصدی را برای یک سال ایجاد میکند.
برای کاهش عوارض سرماخوردگی تزریق واکسن این بیماری برای افراد بالاتر از 60 سال و یا مبتلایان به بیماریهای مزمن قلبی، ریوی و کلیوی توصیه میشود؛ سرماخوردگی به بیماریهای دستگاه تنفسی فوقانی اطلاق میشود که توسط ویروسهایی همچون آنفولانزا، رینوویروسها، آدنوویروسها ایجاد میگردد.
این متخصص ادامه داد: علایم سرماخوردگی شامل آبریزش از بینی، کوفتگی، خستگی، دردهای عضلانی و استخوانی، سردرد، درد چشم، تهوع، گلو درد و سرفه است؛ این ویروس پس از ورود به بدن در مخاط دستگاههای تنفسی ایجاد بیماری کرده و همراه با ترشحات دستگاه تنفسی از فردی به فرد دیگر قابل انتقال است، بنابراین دست دادن، بوسیدن، عطسه و سرفه در محلهای عمومی باعث انتقال آن میشود.
شایعترین علت غیبت از کار و مدرسه در فصول سرد سرماخوردگی است که با استراحت سه تا پنج روز به طول میانجامد.
رطوبت و درجه حرارت در انتشار ویروس نقش دارد، این بیماری در کشورهای مناطق معتدل در فصل سرما (زمستان و پاییز) به علت بارندگی و رطوبت بیشتر است؛ از دیگر علل افزایش بروز سرماخوردگی در فصل سرما استفادهی بیشتر از وسایل نقلیهی دسته جمعی و تجمع در فضاهای بسته و عدم استفاده از تهویهی مناسب است.
تغذیه یکی از فاکتورهای موثر در عملکرد سیستم ایمنی است، بنابراین سوء تغذیه در بروز بیماریهای عفونی نقش مهمی را ایفا میکند. ابتلا به بیماریهای مزمن قلبی، کلیوی و وریدی نیز فرد را مستعد ابتلا به این عفونت میکند.
در سرماخوردگی مخاط بینی و دستگاه تنفسی دچار احتقان و التهاب شده، پس مصرف مداوم مایعات، استفاده از بخور در تسکین علایم و سیر بهبود آن نقش دارد.
برای پیشگیری از بروز و درمان سرماخوردگی رعایت نکات بهداشتی از سوی فرد بیمار از قبیل استفاده از وسایل و ظروف جداگانه، اجتناب از حضور در اماکن عمومی و نیز استفاده از داروهای ضد ویروس، مصرف مایعات فراوان، شست و شوی مداوم دستها و دهان شویه با نرمال سالین یا آب نمک و استفاده از داروهای مسکن نظیر استامینوفن و یا آنتیهیستامین موثر است و به صرف وجود سرماخوردگی به هیچ وجه آنتیبیوتیک تجویز نمیشود.
استفاده از واکسن ضدبیماری آنفولانزا در کاهش میزان مرگ و میر ناشی از سکته های قلبی موثر است پژوهشگران در آرژانتین بتازگی با بررسی شماری از مبتلایان به سکته های قلبی و همچنین برخی از افرادی که برای درمان انسداد رگهای کرونرئ قلب تحت عمل جراحی ئ تعویض این عروق قرار گرفته بودند دریافتند تزریق واکسن آنفولانزا در فصل زمستان مرگ و میر این بیماران را به میزان 72 درصد کاهش می دهد بر پایه نتایج این بررسی که در شماره آوریل مجله سیرکیولیشن منتشر شده است .
تنها یک نوبت تزریق واکسن آنفولانزا خطر مرگ و میر این بیماران را به میزان چشمگیری کاهش می دهد به نظر دکتر برانکوموتنر سرپرست این گروه پژوهشی : تزریق واکسن آنفولانزا با افزایش گونه ای از سلول های دستگاه ایمنی موسوم به لیمفوسایتهای بی -احتمال پاره شدن و میزان بروز التهاب در دیواره رگها و در نتیجه احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی را کاهش می دهد از این رو پژوهشگران استفاده از واکسن آنفولانزا را در فصل زمستان برای مبتلایان به سکته های قلبی و بیمارانی که تحت جراحی تعویض رگهای قلب قرار گرفته اند سودمند می دانند