لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :10
بازدید دیروز :22
کل بازدید :67945
تعداد کل یاداشته ها : 569
03/12/4
12:58 ص
تازه‌ترین مطالعات انجام شده با تلسکوپ فضایی اسپیتزر سازمان فضانوردی ناسا بیانگر آن است که دستکم نیمی از منظومه‌ها در کهکشان راه شیری دو خورشید مرکزی دارند.

به گزارش منابع اینترنتی، روشهای متداول کشف سیارات خارج از منظومه شمسی (در اطراف سایر ستارگان) معمولا برای کشف منظومه‌هایی که دو خورشید دارند چندان کارایی ندارد.

به همین خاطر در این مطالعه تازه، تیمی از محققان از دوربین مادون قرمز اسپیتزر برای جستجوی صفحه‌های غبار در اطراف به اصطلاح "جفت ستاره‌ها" ( ? (double or binary stars?استفاده کردند. به آنچه از فرآیند تشکیل سیارات در اطراف ستاره‌ها باقی می‌ماند صفحه غبار می‌گویند.

کارل استاپل فلت از دانشمندان آزمایشگاه رانش جت در شهر پاسادینای کالیفرنیا می‌گوید ما از وجود ستارگان در آنجا مطلع بودیم. سوال این است که آیا سیاره‌ای هست که بتوان از روی آن غروب دوگانه را دید. با توجه به یافته‌های اسپیتزر، تصورات در مورد وجود چنین سیاراتی قویتر شده است.

هرچند حضور سیارات در صفحه‌های غبار استنباط شده اما به هیچ وجه قطعی نیست.

دیوید تریلینگ از دانشگاه آریزونا می‌گوید در منظومه شمسی، سیارک‌ها به یکدیگر برخورد کرده و بارشی از غبار به وجود می‌آورد و فرض این است که این همان چیزی است که در این صفحه‌ها می‌بینیم - یعنی غبار ناشی از برخورد اجسام بزرگتر.

به گفته وی می‌توان گفت اجرام بزرگتری مثل سیارک‌ها وجود دارند. گام منطقی بعدی این است که اگر فرآیندهایی که به ایجاد این اجسام بزرگتر مانند سیارک‌ها منجر شده، همان فرآیندها می‌تواند باعث تشکیل سیارات شود.

این محققان در اطراف ? 69?منظومه دو ستاره‌ای در فاصله ? 50?تا ?200? سال نوری به جستجوی چنین صفحه‌هایی پرداختند.

داده‌های بدست آمده نشان می‌دهد ? 40?درصد منظومه‌های دوستاره‌ای صفحه‌های غبار دارند که بیشتر از صفحه‌های موجود در اطراف منظومه‌های تک ستاره‌ای است.

این یافته‌ها بیانگر آن است که تعداد منظومه‌های پیرامون "جفت ستاره‌ها" دستکم به تعداد منظومه‌های اطراف تک ستاره‌هایی مانند خورشید است.

مشروح این تحقیق در نشریه "استروفیزیکال" منتشر شده است